Με βοήθεια από την EBRD η ΕΔΕΥ προσλαμβάνει εταιρεία για την εφαρμογή της νομοθεσίας offshore safety

 

Θοδωρής Παναγούλης

Έληξε προ ολίγων ημερών η προθεσμία του διεθνούς διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης (EBRD), με σκοπό να προσληφθεί ο εξειδικευμένος σύμβουλος της ΕΔΕΥ που θα αναλάβει να καθοδηγήσει την εταιρεία στο έργο που της έχει ανατεθεί για την παρακολούθηση και εφαρμογή της νομοθεσίας για την ασφάλεια υπεράκτιων εγκαταστάσεων (offshore safety).

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από πρόταση του ΥΠΕΝ δόθηκε το καλοκαίρι του 2016 στην ΕΔΕΥ η υπευθυνότητα σε μεταβατικό στάδιο της παρακολούθησης και εφαρμογής της νομοθεσίας για την ασφάλεια υπεράκτιων εγκαταστάσεων (offshore safety).

Οι υποχρεώσεις της Νομοθεσίας για την ασφάλεια υπεράκτιων εγκαταστάσεων καλύπτονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης από ανεξάρτητους οργανισμούς ή Υπουργεία (πχ. στην Κύπρο από το Υπουργείο Εργασίας, στη Αγγλία και Νορβηγία από ανεξάρτητη αρχή κ.λπ).

Για να ανταπεξέλθει η ΕΔΕΥ ζήτησε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης (EBRD) η οποία ανέλαβε την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος, τον έλεγχο της παρούσας κατάστασης στη Ελλάδα καθώς και τη διοργάνωση διεθνούς διαγωνισμού με αντικείμενο την ανεύρεση διεθνούς expert ο οποίος θα είναι επιφορτισμένος με τη διεξαγωγή ελέγχου (audit) στις υφιστάμενες υπεράκτιες εγκαταστάσεις της χώρας μας καθώς και με την εκπαίδευση (training) του προσωπικού που θα προσληφθεί για το σκοπό αυτό.

Η απόφαση για το ποιος, από τους απόλυτα εξειδικευμένους διεθνείς παίκτες που προσήλθαν, θα κερδίσει το διαγωνισμό, αναμένεται να ληφθεί από την EBRD σε περίπου δύο εβδομάδες.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr