Μέσα στο 2017 οι τελικές επενδυτικές αποφάσεις για το FSRU στην Αλεξανδρούπολη - Στη Wood Group ανατέθηκε η μελέτη βασικού σχεδιασμού

 

Με μεθοδικότητα προχωράει η Gastrade το σχέδιο για το FSRU στην Αλεξανδρούπολη, καθώς πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η ανάθεση της μελέτης βασικού σχεδιασμού για το έργο και η σύναψη της σχετικής σύμβασης. 

Τη λεγόμενη "FEED study" για το έργο "Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου της Αλεξανδούπολης" ανέλαβε η Wood Group.

Η ολοκλήρωση της μελέτης θα αποτελέσει και το βασικό βήμα που θα οδηγήσει στην τελική επενδυτική απόφαση για το σχέδιο, η οποία αναμένεται να ληφθεί προς τα τέλη του 2017.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Wood Group, το σχέδιο, που αφορά την ανάπτυξη πλωτής μονάδας παραλαβής, αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), «θα δημιουργήσει μια νέα πύλη εισόδου φυσικού αερίου στις αγορές της νοτιοανατολικής και κεντρικής Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον οίκο, η υποθαλάσσια ομάδα της Wood Group θα προχωρήσει στο σχεδιασμό και τον προσδιορισμό των κατασκευαστικών προϋποθέσεων του FSRU της Αλεξανδρούπολης και των υποσυστημάτων του.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο Bob MacDonald, CEO της Wood Group’s Specialist Technical Solutions business, σημειώνει: 

"Αυτή η σύμβαση φέρνει την παγκόσμια εμπειρία μας και τις τεχνικές μας λύσεις σε έναν νέο πελάτη και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Gastrade S.A. ως κύριος μηχανικός για την ανάπτυξη αυτής της FEED. Οι υποθαλάσσιες δυνατότητές μας, σε συνδυασμό με την τεχνική επάρκεια των ανθρώπων μας και τις οικονομικά αποδοτικές τεχνικές λύσεις, μας προσφέρουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε αυτό το ευρωπαϊκό έργο που αποτελεί ορόσημο".

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr