Σπανίδης, Asprofos: Στο Μέλλον Δεν θα «Οδηγούν» την Αγορά LNG τα Μεγάλα Πρότζεκτ

 

Ο Δρ Φίλιππος Σπανίδης (Project Manager, Oil & Gas Systems της Asprofos), μιλώντας σήμερα από το βήμα του workshop του ΙΕΝΕ με τίτλο «Energy Security in SE Europe and the Role of LNG», τόνισε μεταξύ άλλων ότι ως το 2030 η παγκόσμια ζήτηση LNG θα διπλασιαστεί σε σχέση με τα επίπεδα του 2015. Στο μέλλον, μάλιστα, οι επενδύσεις σε πρότζεκτ medium, small και micro LNG θα είναι οι κύριοι drivers στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς LNG σε σχέση με projects μεγάλης κλίμακας. 

Ο Δρ. Σπανίδης αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτεί η κάθε επένδυση LNG ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί οικονομικοί, γραφειοκρατικοί, πολιτικοί και γεωπολιτικοί περιορισμοί που δυσκολεύουν και εμποδίζουν πολλές φορές την κατασκευή ενός έργου. Όπως επισήμανε, για την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε έργου LNGχρειάζονται κυρίως 3 στοιχεία: η ταυτοποίηση του κυρίου στόχου, η ταυτοποίηση των κριτηρίων επιλογής, και τέλος οι εναλλακτικές λύσεις.

 

Ο Δρ. Σπανίδης ανέφερε, τέλος, ότι η Asprofos αυτή τη στιγμή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα στην διεκπεραίωση μελετών σε σχέση με έργα LNG, όπως στην επέκταση της Ρεβυθούσας, αλλά και με την παρουσία της σε έργα άλλων χωρών όπως στη Μάλτα, τη FYROM, τη Σερβία, την Κροατία, την Ιορδανία, την Κύπρο, την Γκαμπόν και τη Σρι Λάνκα.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr