Μητσοτάκης: Να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον / πηγή energypress

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τις εγκαταστάσεις τις Energean Oil & Gas στον Πρίνο, όπου μίλησε με θετικά λόγια για την προσπάθεια της ελληνικής εταιρείας.
Στα πλαίσια αυτά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εδώ και παραπάνω από τριάντα χρόνια, ο Πρίνος παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, συνεισφέροντας στην ασφάλεια της ενεργειακής τοποθεσίας της χώρας. Προσφέροντας πολλές ποιοτικές θέσεις απασχόλησης και συνεισφέροντας, βέβαια, στην εθνική οικονομία. Η χώρα έχει μία υποχρέωση: Να εκμεταλλευθεί συνολικά τον ορυκτό πλούτο της, με ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό στις περιβαλλοντικές οδηγίες και στην περιβαλλοντική νομοθεσία, όπως έχει συμβεί σε αυτή την περιοχή, εδώ και πολλές δεκαετίες.
Θέλω να τονίσω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται εξόρυξη και παραγωγή πετρελαίου σε μία περιοχή, η οποία ταυτόχρονα έχει και τουριστική ανάπτυξη. Αποδεικνύοντας ότι, όταν υπάρχει η απαραίτητη εταιρική  υπευθυνότητα και όταν γίνονται σεβαστοί όλοι οι κανόνες, οι δύο αυτές δράσεις μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.
Θεωρώ εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες επενδύουν σημαντικά ποσά στην εξόρυξη και στην παραγωγή υδρογονανθράκων, ταυτόχρονα εξάγουν την τεχνογνωσία στο εξωτερικό, δείχνοντας έτσι έμπρακτα ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να δραστηριοποιηθεί και σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός».

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr