Λευκωσία, 1η Νοεμβρίου: ΙΕΝΕ και Fmw Financial Media Way Συνδιοργανώνουν το 5ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου

 

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιείται στη Λευκωσία (ξενοδοχείο Hilton) το 5ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου, η σημαντικότερη και μαζικότερη εκδήλωση για τα ενεργειακά δρώμενα της Μεγαλονήσου, και το οποίο, για άλλη μια χρονιά, συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η κυπριακή εταιρεία Επικοινωνίας, Δημοσιότητας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων fmw financial media way.

Με κεντρική θεματική « Κύπρος: Η Νέα Ενεργειακή Πύλη της Ευρώπης», το φετινό Ενεργειακό Συμπόσιο θα συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό εξειδικευμένων ομιλητών από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλα κράτη, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις και απόψεις τους πάνω στα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το ενεργειακό μέλλον της Κύπρου σε συνάρτηση με τις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής, την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και τις γενικότερες διεθνείς τάσεις στον ενεργειακό και οικονομικό τομέα. Το Συμπόσιο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και υποστηρίζεται από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς εντός και εκτός Κύπρου. 

Στο φετινό Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου, όπως και κάθε χρόνο, έχουν προσκληθεί για να παρευρεθούν και να μιλήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας κ. Γιώργος Σταθάκης, εκπρόσωποι εταιρειών που έχουν εμπλακεί στην κυπριακή ΑΟ Z, ανώτατα στελέχη διεθνών εταιρειών ενέργειας, ακαδημαϊκοί και διακεκριμένες προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Κατά τις εργασίες του Συμποσίου, θα παρουσιαστούν τα νέα δεδομένα στον ενεργειακό τομέα της περιοχής μας και θα αναλυθούν οι πτυχές που αφορούν την περιφερειακή συνεργασία μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου και Ισραήλ, υπό το πρίσμα των νέων γεωστρατηγικών προκλήσεων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ακόμα, θα ανασκοπηθούν οι δυνατότητες της Κύπρου για να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στα ενεργειακά δρώμενα της περιοχή μας.

Στόχος του Συμποσίου είναι να δώσει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, όπως:

• Η ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων.
• Η ενεργειακή συνεργασία των κρατών της περιοχής.
• Οι επενδύσεις ενεργειακών εταιρειών στη ΝΑ Μεσόγειο.
• Η επιλογή των καλύτερων ενεργειακών διαδρόμων για την εξαγωγή του φυσικού αερίου της περιοχής.
• Η δημιουργία αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Μεσόγειο στην Ευρώπη.
• Η αξιοποίηση του φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής.
• Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Χορηγοί Επικοινωνίας του 5ου Ενεργειακού Συμποσίου Κύπρου είναι το ενεργειακό portal Energia.gr, η κυπριακή οικονομική ιστοσελίδα Nomismacom.cy, το κυπριακό εκδοτικό συγκρότημα «Φιλελεύθερος» και η τηλεόραση του «Αντέννα» Κύπρου.

Οι ενδιαφερόμενοι για να δηλώσουν συμμετοχή και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συμποσίου μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία fmw financial media way στο τηλέφωνο (00357) 22342005.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr