Πτωτικά Κινούνται Σήμερα οι Τιμές του Αργού – Αυξημένη η Τιμή της Αμερικανικής Βενζίνης

 

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του αργού πετρελαίου, ενώ οι τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2015, καθώς οι πλημμύρες και οι ζημιές από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ έκλεισαν σχεδόν το ένα πέμπτο των διυλιστηρίων των ΗΠΑ, περιορίζοντας τη ζήτηση για το αργό και αυξάνοντας τον κίνδυνο για ελλείψεις καυσίμων.

Χθες έμειναν εκτός λειτουργίας διυλιστήρια με δυναμικότητα διύλισης 4,1 εκατ. βαρελιών την ημέρα, που αντιστοιχεί στο 23% της αμερικανικής παραγωγής, ανέφερε η Goldman Sachs. Η επανέναρξη λειτουργίας των εργοστασίων μπορεί να πάρει μία εβδομάδα ή και περισσότερο, ακόμη και με τις καλύτερες συνθήκες.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε πτώση 43 σεντς στα 51,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε 25 σεντς στα 46,19 δολάρια. Οι κινήσεις των τιμών για τα διυλισμένα προϊόντα ήταν πιο δραματικές. Το μεγαλύτερο διυλιστήριο των ΗΠΑ έμεινε εκτός λειτουργίας εξ αιτίας των πλημμυρών, δήλωσαν πηγές. Η τιμή της αμερικανικής βενζίνης αυξήθηκε 2,8% στο 1,8339 δολάριο το γαλόνι και οι τιμές του ντίζελ σημείωσαν άνοδο 0,9% στο 1,6805 δολάριο το γαλόνι.

Εκτός από τη διακοπή λειτουργίας των διυλιστηρίων, διακόπηκε και η παραγωγή 1,4 εκατ. βαρελιών την ημέρα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, που αντιστοιχεί στο 15% της συνολικής παραγωγής, σημείωσε η Goldman Sachs. Οι επιπτώσεις της καταιγίδας επισκίασαν τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) για τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου. Τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν κατά 5,78 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι γίνεται πιο σφιχτή η αγορά πετρελαίου στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία αυτά, ωστόσο, δεν αντανακλούν τις επιπτώσεις από τον Χάρβεϊ.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr