Αυτό το μήνα τα πρώτα αποτελέσματα από την επανεπεξεργασία των σεισμικών της PGS

 

Η ΕΔΕΥ προχωρά με την επανεπεξεργασία των 12.500 χμ. δισδιάστατων σεισμικών δεδομένων που συγκέντρωσε παλαιότερα η νορβηγική PGS στο Ιόνιο και την Κρήτη, ενώ αυτό το μήνα τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Στόχος της συμφωνίας που έχει υπογράψει η PGS με την ΕΔΕΥ είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018 με στόχο να μπορεί να προσφέρει η πλευρά του Δημοσίου πιο ποιοτικές υπηρεσίες προς τους υποψήφιους επενδυτές στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας για μελλοντικές ανακαλύψεις κοιτασμάτων, καθώς θα κατευθύνει τις πετρελαϊκές στα πιο πρόσφορα σημεία για γεώτρηση.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΕΔΕΥ θα κάνει χρήση ανεπτυγμένων τεχνικών που θα ενισχύσουν τα υφιστάμενα σεισμικά δεδομένα και θα δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το υπέδαφος στις ανωτέρω θαλάσσιες περιοχές.

Ταυτόχρονα, η ΕΔΕΥ κάνει προεργασία ώστε να ξεκινήσουν οι τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχή 2.000 τ.χμ. στο βόρειο Ιόνιο (βλέπε χάρτη). Οι δισδιάστατες έρευνες και η επανεπεξεργασία των σχετικών δεδομένων αναμένεται να αποτελέσει οδηγό για τις τρισδιάστατες, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται και η πύκνωση των δισδιάστατων δεδομένων στην περιοχή νοτίως της Κρήτης και νοτίως της Πελοποννήσου σε συνολική έκταση 4.000 τ.χμ.

 

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr