Το Γιγάντιο Πετρελαϊκό Πεδίο της Statoil Προχωρά Ταχύτερα από το Χρονοδιάγραμμα και Χαμηλότερα από τον Προϋπολογισμό

 

Το πεδίο Johan Sverdrup, ένα από τα πέντε μεγαλύτερα πετρελαϊκά πεδία στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα, προχωράει ταχύτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα και με κόστος χαμηλότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό, δήλωσε η Statoil τη Δευτέρα.

Η νορβηγική εταιρεία ανέφερε ότι το επενδυτικό κόστος του πεδίου μειώθηκε κατά περίπου 641 εκατομμύρια δολάρια στα 11,82 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Statoil δήλωσε ότι το μέγεθος του Johan Sverdrup προσθέτει ένα επίπεδο πολυπλοκότητας, και το ίδιο επίπεδο ασφάλειας, ποιότητας και ακρίβειας στην εκτέλεση θα χρειαστεί για την υλοποίηση των επόμενων σταδίων του έργου.

Η ανάπτυξη του Johan Sverdrup ξεπέρασε το ήμισυ του σχεδιασμού το καλοκαίρι και τώρα είναι ολοκληρωμένο σχεδόν κατά 60%, ταχύτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα και με κόστος χαμηλότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό.

«Διακρίνουμε υψηλή ποιότητα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των εργασιών σε ολόκληρο το project», δήλωσε ο Eldar Saetre, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Statoil.

«Το έργο εξακολουθεί να επωφελείται από τις υψηλές αποδόσεις των γεωτρήσεις και των διανοίξεων, ο συνδυασμός των οποίων μας επέτρεψε να μειώσουμε περαιτέρω τις προβλέψεις μας για την πρώτη φάση", πρόσθεσε οSaetre.

Από τη στιγμή που το σχέδιο ανάπτυξης και λειτουργίας του πεδίου εγκρίθηκε από τις νορβηγικές αρχές, οι προγραμματισμένες επενδύσεις για το JohanSverdrup μειώθηκαν κατά περισσότερα από 3,85 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Johan Sverdrup αναμένεται να διαθέτει αποθέματα μεταξύ 2-3 δισεκατομμυρίων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου.

Το πεδίο Johan Sverdrup θα αναπτυχθεί σε διάφορες φάσεις. Η φάση 1 αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2019 με παραγωγική ικανότητα που υπολογίζεται σε 440.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Η φάση 2 αναμένεται να ξεκινήσει το 2022, με την πλήρη παραγωγή του πεδίου να εκτιμάται στα 660.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Η μέγιστη παραγωγή στο Johan Sverdrup θα ισοδυναμεί με το 25% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου στη Νορβηγία.

Η Statoil κατέχει το 40,02% του πεδίου, ενώ η Lundin Norway κατέχει 22,6%, η Petoro το 17,36%, η Aker BP το 11,57% και η Maersk OIil 8,44%.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr