Κύπρος: Ζήτημα Ημερών η Ανακοίνωση των Αποτελεσμάτων για τον «Ονησίφορο» (video)

 

Κυπριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι εντός της επόμενης εβδομάδας, ίσως και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, αναμένονται οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των γεωτρήσεων στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η γεώτρηση, σύμφωνα δηλώσεις κυβερνητικής πηγής στο ΣΙΓΜΑ, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με το απόρρητο των ενεργειακών δραστηριοτήτων να μην επιτρέπει για την ώρα τη δημοσίευση περισσότερων στοιχείων. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η επικοινωνιακή πίεση που υπάρχει είναι μεγάλη.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/uDy8weJ7pvA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το sigmalive.com, η TOTAL βρίσκεται πολύ κοντά στην επιβεβαίωση την ύπαρξης φυσικού αερίου στο κοίτασμα Ονησίφορος και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για θετικές ανακοινώσεις.

Παράλληλα, το τουρκικό ναυτικό συνεχίζει τις προκλήσεις και χθες προχώρησε σε διπλή στρατιωτική άσκηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Στο πλαίσιο των δύο NAVTEX, πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά και ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από πολεμικό πλοίο σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου, η οποία περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros βρίσκεται κοντά στην εν λόγω περιοχή και φέρεται να πραγματοποιεί παράνομες σεισμικές έρευνες για την εξεύρεση φυσικού αερίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία αξιώνει κυριαρχικά δικαιώματα επί του τεμαχίου 6, θεωρώντας ότι ανήκει στην δική της ΑΟΖ, μετά από αμφισβήτηση της ελληνικής ζώνης.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr