ΔΕΣΦΑ: Στην τελική ευθεία η συμφωνία για ανάληψη της διαχείρισης του TAP σε Ελλάδα και Αλβανία

 

 
Θοδωρής Παναγούλης

Σε εξέλιξη βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, οι συνομιλίες της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ με τη νέα ηγεσία της κοινοπραξίας του αγωγού TAP, προκειμένου να διευθετηθούν τα λειτουργικά ζητήματα και να πάρει «σάρκα και οστά» η συμφωνία, με βάση την οποία ο ΔΕΣΦΑ θα αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του TAP επί ελληνικού εδάφους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το διάστημα κατά το οποίο πάγωσαν οι συζητήσεις λόγω αλλαγής ηγεσίας στην κοινοπραξία του TAP, τα πράγματα μπαίνουν στην τελική ευθεία για την υπογραφή των συμβολαίων.

Ταυτόχρονα επιλύονται σταδιακά τα νομικά – διαδικαστικά θέματα για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας του ΔΕΣΦΑ από κοινού με την  Αλβανική ALBGAZ, με σκοπό την ανάληψη της λειτουργίας και συντήρησης του αγωγού ΤΑΡ επί Αλβανικού εδάφους, αλλά και τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης από τον ΔΕΣΦΑ στη νέα αυτή εταιρεία.

Η εταιρεία θα έχει την έδρα της στα Τίρανα, ενώ οι λεπτομέρειες του εταιρικού σχήματος συζητούνται αυτή την περίοδο στην Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr