Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Σταθάκης, για συνάντηση με τον Μοσκοβισί

 

Δημήτρης Κοιλάκος

(upd: 19:36) «Εποικοδομητική» χαρακτήρισε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη σημερινή, προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη.Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εφαρμογή των «δεσμεύσεων» της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τον τομέα την ενέργειας, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να καταστήσουν τον εν λόγω τομέα «πιο ανταγωνιστικό, αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις».

(upd. 15:28) Με μια λιτή ανακοίνωση, μόλις 30 λέξεων, το ΥΠΕΝ επιβεβαιώνει προηγούμενο δημοσίευμα του energypress και ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η προγραμματισμένη, όπως τη χαρακτηρίζει, συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της τρίτης αξιολόγησης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ έχει ως εξής:

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, πραγματοποίησε σήμερα στις Βρυξέλλες προγραμματισμένη συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί, κατά την οποία συζήτησαν θέματα της τρίτης αξιολόγησης.

Νωρίτερα, το energypress έγραφε:

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Το ραντεβού δεν ήταν προγραμματισμένο από καιρό, καθώς ο υπουργός αναμένετο να παρευρεθεί σήμερα στο Athens Energy Gas Forum του ΤΕΕ. Όμως, όπως ενημέρωσε τους οργανωτές, τελικά δε θα δώσει το παρών, λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του energypress, η έκτακτη υποχρέωση που προέκυψε αφορά τη συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί. 

Το ραντεβού Σταθάκη-Μοσκοβισί φαίνεται ότι κανονίστηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, χωρίς να έχει διαρρεύσει κάτι μέχρι σήμερα.

Αν και η ατζέντα της συνάντησης δεν έχει γίνει γνωστή, εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει και ενεργειακά ζητήματα, δεδομένου ότι τον κ. Σταθάκη θα συνοδεύσουν οι στενοί του συνεργάτες στο ΥΠΕΝ Λ. Κωτσονόπουλος και Κ. Στρατής.

Μια μέρα μετά στο Βουκουρέστι για τη CESEC

Εξαιτίας της έκτακτης συνάντησης με τον κ. Μοσκοβισί, ο Γ. Σταθάκης και οι συνεργάτες του δε θα παρευρεθούν στο προγραμματισμένο για σήμερα το βράδυ δείπνο στα πλαίσια του High Level Group On Central and South Eastern Europe Connectivity-CESEC, καθώς η άφιξή τους στο Βουκουρέστι αναμένεται αργότερα.

Πάντως, αύριο ο κ. Σταθάκης θα δώσει κανονικά το παρών στις εργασίες της υπουργικής συνάντησης της CESEC.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr