Ζημιές έναντι κερδών στο εξάμηνο για τη Revoil

 

Στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2017 προχώρησε η Εταιρία REVOIL.

Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της πώλησης της θυγατρικής ΑΡΙΣΤΟΝ και της μη ύπαρξης δραστηριότητας στην έτερη θυγατρική REVOIL ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ, δεν έχουν καταρτισθεί ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις με 30/6/2017.

Οι πωλήσεις της Εταιρίας ανήλθαν στα € 348,72 εκατ.το πρώτο εξάμηνο του 2017 από € 291,05 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19.82% κυρίως λόγω της σημαντικής ανόδου των διεθνών τιμών των καυσίμων αλλά και της αύξησης των πωλούμενων όγκων.

Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες καυσίμων (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και marine) της Εταιρίας το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθαν στα 386,86 εκατ. λίτρα έναντι 380,33 εκατ. λίτρα το 2016 εμφανίζοντας άνοδο 1,72%.

Το μικτό κέρδος της Εταιρίας ανήλθε στα €10,94 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2017, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού €11,31 εκατ. της περσινής περιόδου.

Η REVOIL στο πρώτο εξάμηνο του 2017, στα πλαίσια αναδιοργάνωσης των λειτουργιών της προέβη στην πώληση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης που διέθετε στη Νέα Καρβάλη Καβάλας έναντι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ στην εταιρία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ Ελλάς.

Το τελικό λογιστικό αποτέλεσμα από την πώληση ανήλθε σε 888 χιλ. ευρώ όφελος για την Καθαρή θέση της εταιρίας και αναλύεται σε ζημιά ποσού 3.29 εκατ. ευρώη οποία απεικονίστηκε ξεχωριστά στα αποτελέσματα προ φόρων της περιόδου με επιπλέον όμως βελτίωση της καθαρής θέσης της εταιρίας με το ποσό των 4.18 εκατ. ευρώ από αναβαλλόμενη φορολογία.

Παράλληλα η εν λόγω συναλλαγή θα συμβάλει στη σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας της Εταιρίας με ισόποση αύξηση του Κεφαλαίου Κίνησης και θα ενδυναμώσει περαιτέρω την εμπορική συνεργασία των δύο εταιριών με αμοιβαία πολλαπλά οφέλη και για τους δύο αντισυμβαλλόμενους.

Επιπρόσθετα η Εταιρία προέβη στην πλήρη απεμπλοκή της από τη ζημιογόνο δραστηριότητα της ποντοπόρου ναυτιλίας με την πώληση της θυγατρικής ΑΡΙΣΤΟΝ η οποία επιβάρυνε με σημαντικές ζημιές τον Όμιλο τα τελευταία χρόνια. Η πώληση το Μάιο του 2017 της συμμετοχής πρόσθεσε τελικές πλέον ζημιές 2.02 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα εξαμήνου της μητρικής Εταιρίας.

Τα δύο αυτά γεγονότα της πώλησης παγίου και συμμετοχής συμπίεσαν το λειτουργικό αποτέλεσμα σε επίπεδο EBΙTDA σε ζημιές 1.83 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2017 έναντι κερδών 4.03 εκατ. το 2016. Προ αποτελεσμάτων πώλησης παγίου & θυγατρικής το ΕBITDA διαμορφώνεται σε κέρδη 3.48 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Αντίστοιχα τα αποτελέσματα προ και μετά φόρων έκλεισαν με ζημιές 5.05 εκατ. ευρώ από κέρδη 438 χιλ. και 433 χιλ. ευρώ το 2016, ενώ προ αποτελεσμάτων πώλησης παγίου & συμμετοχής η μητρική παρήγαγε κέρδη 260 χιλ. ευρώ την τρέχουσα περίοδο.

Το πρώτο Εξάμηνο του 2017 η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών στο σύνολό της κινήθηκε ελαφρώς υψηλότερα από το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016 με το πετρέλαιο θέρμανσης και ναυτιλιακό να καταγράφει άνοδο ενώ οι βενζίνες και το πετρέλαιο κίνησης κινήθηκαν χαμηλότερα.

Η REVOIL ακολούθησε τη πορεία της αγοράς, ενισχύοντας το δίκτυο πρατηρίων της με 9 νέες συνεργασίες.

Παράλληλα συνέχισε την πανελλαδική corporate καμπάνια για την ενίσχυση του brand REVOIL, ενώ προχώρησε σε επαναπροώθηση του προϊόντος Diesel Revolution, με νέα εικόνα στα πρατήρια και πανελλαδική τηλεοπτική προβολή.

Η ζήτηση σε καύσιμα κίνησης που συνδέεται και με την τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς -φθινοπωρινούς μήνες και η πορεία των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης από τον Οκτώβριο θα επηρεάσουν εξίσου την πορεία του 2ου εξαμήνου.

Η REVOIL ολοκληρώνει τον επιχειρηματικό της σχεδιασμό για την πλήρη απεμπλοκή της από ζημιογόνες δραστηριότητες με την πώληση της θυγατρικής ΑΡΙΣΤΟΝ, τη λύση και εκκαθάριση της θυγατρικής REVOIL ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη χρηματοοικονομική της θέση με τη πώληση της εγκατάστασης της Καβάλας.

Από την εν λόγω επιχειρηματική αναδιοργάνωση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σημαντικά καλύτερες επιδόσεις στο άμεσο μέλλον με την επικέντρωση στον κλάδο εμπορίας πετρελαιοειδών που έχει καθιερώσει την REVOIL σαν μία από τις μεγαλύτερες Εταιρίες του κλάδου, καταλήγει η ανακοίνωση.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr