Έκλεισε η στρόφιγγα για την ELFE μετά την απόρριψη και της τρίτης προσφυγής κατά της ΔΕΠΑ

 

 
Θοδωρής Παναγούλης

Έκλεισε η στρόφιγγα για την ELFE μετά την απόρριψη και της τρίτης κατά σειρά προσφυγής που είχε καταθέσει η εταιρεία Λιπασμάτων κατά της ΔΕΠΑ. H προσφυγή δικάστηκε και απορρίφθηκε την Παρασκευή 06.10.2017 από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Eίχαν προηγηθεί δύο αντίστοιχες προσφυγές και απορρίψεις από τα δικαστήρια της Αθήνας στις 22 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου 2017.

Στη δίκη της Παρασκευής παρεμβάσεις υπέρ της ΔΕΠΑ έκαναν για ακόμη μια φορά η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Καβάλας και η Πανελλήνια οργάνωση Ενέργειας (ΠΟΕ) που ζήτησαν να τηρηθεί η νομιμότητα και η διαφάνεια στην εταιρία Λιπασμάτων συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη.

Μετά την δικαστική εξέλιξη της Παρασκευής, άνοιξε ο δρόμος για την διακοπή του αερίου και έτσι σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από το Σάββατο 07.10.2017 η ΔΕΠΑ κάνει μηδενικές δηλώσεις στο Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Αερίου.

Τον Ιούλιο 2017 η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΠΑ (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) είχε αποφασίσει την προπληρωμή του αερίου με μετρητά και τη μη επαύξηση του χρέους που σήμερα αγγίζει τα 110 εκατομμύρια. Από το 2015 η ELFE έχει μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία και εργαζομένους σε τρίτες εταιρίες ονόματι Ελλαγκρολίπ, PFIC Ltd, Λιπάσματα Νέας Καρβάλης, Centrofaro κ.α.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr