Ανοίγει το Virtual Data Room του ΔΕΣΦΑ - Αντίστροφη μέτρηση για δεσμευτικές προσφορές το Δεκέμβριο

 

Χρήστος Στεφάνου

Ανοιχτό για τα δύο επενδυτικά σχήματα θα είναι από σήμερα το λεγόμενο VDR (Virtual Data Room), δηλαδή η εικονική τράπεζα πληροφοριών όπου οι ενδιαφερόμενοι για το 66% του ΔΕΣΦΑ θα αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον οικονομικό, τεχνικό και νομικό έλεγχο της εταιρείας.

Ουσιαστικά με την έναρξη λειτουργίας του VDR και αφού προηγουμένως τα δύο σχήματα υπέγραψαν τις σχετικές ρήτρες εμπιστευτικότητας, έχουμε την επίσημη έναρξη της τελικής φάσης του πολύκροτου διαγωνισμού. Με βάση το σχεδιασμό, υπολογίζεται ότι ο οικονομικός και νομικός έλεγχος μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο, ώστε στη συνέχεια προς τα τέλη του μήνα να καθοριστεί η ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών.

Αυτό σημαίνει ότι υπό όρους μπορεί να αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής στα τέλη του έτους αρχές 2018.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει η κοινοπραξία των εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U., Fluxys S.A. και N.V. Nederlandse Gasunie και η ισπανική Regasificadora del Noroeste S.A. 

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει τέλος αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι δύο ανεξάρτητες αποτιμήσεις, η μία που θα διενεργήσει ο σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και η δεύτερη που έχει παραγγείλει ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, ο οποίος θυμίζουμε πουλά το 35% που κατέχει στο ΔΕΣΦΑ (το δημόσιο πουλά το 31%).

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr