Παιχνίδι σε διπλό ταμπλό από τον ΟΠΕΚ

Εν κρυπτώ και παράλληλα με τη συζήτηση για επέκταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής έως τα τέλη του 2018 το καρτέλ εξετάζει πως θα απεμπλακεί σταδιακά από τη συγκεκριμένη στρατηγική.

Παιχνίδι σε διπλό ταμπλό από τον ΟΠΕΚ 

Καθώς ο ΟΠΕΚ διαπραγματεύεται την επέκταση των μειώσεων στην παραγωγή ως τα τέλη του 2018 ταυτόχρονα, πίσω από τις πόρτες, εξετάζει ένα σχέδιο εξόδου, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι επενδυτές όταν δεν θα πλημμυρίσει η αγορά όταν τελειώσει η συμφωνία.

Σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγές κοντά στις συζητήσεις, που είναι σε προκαταρκτικό στάδιο, αυτές είναι συμπληρωματικές της διαβούλευσης για τις μειώσεις και έχουν ως στόχο να βελτιωθεί το αντίκτυπο της στρατηγικής του ΟΠΕΚ το 2018.

Το καρτέλ πιθανότατα θα υιοθετήσει τις βασικές γραμμές του σχεδίου όταν συναντηθεί στη Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου, αλλά η συνολική στρατηγική δεν θα αποκαλυφθεί πριν τα τέλη της επόμενης χρονιάς, δηλώσαν (ανώνυμα) στο πρακτορείο οι πηγές.

Η στρατηγική εξόδου θα προσομοιάζει στο tapering που σχεδίασε η FED και άλλες κεντρικές τράπεζες που επιδιώκουν να τερματίσουν τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης. Χωρίς μια σταδιακή έξοδο, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του σχεδόν εν μια νυχτί θα έριχναν 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερήσιας παραγωγής στην αγορά. Ποσότητα που αντιστοιχεί στη ζήτηση από τη Γαλλία.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr