O Πύργος Forêt Blanche στο Παρίσι θα Καταπολεμήσει την Κλιματική Αλλαγή με 2.000 Φυτά (video)

 

Ένας νέος ψηλός πύργος κατασκευάζεται στο Παρίσι και θα είναι διαφορετικός από οποιοδήποτε άλλο κτίριο της πόλης. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κτίρια, ο πύργος αυτός θα είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ξύλο και επενδυμένος με μεγάλο αριθμό φυτών.

Η ιταλική εταιρεία Stefano Boeri Architetti είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό του κτιρίου, το οποίο έχει ονομαστεί Forêt Blanche (σ.σ. Λευκό Δάσος). Το Forêt Blanche, που πρόκειται να ανεγερθεί στο παριζιάνικο προάστιο Villiers-sur-Marne, θα έχει ύψος 54 μέτρων και θα καλύπτεται από σχεδόν 2000 δέντρα, θάμνους και φυτά.

Οι χαμηλότεροι όροφοι του Forê t Blanche θα περιλαμβάνουν γραφεία και καταστήματα λιανικής, ενώ οι ψηλότεροι όροφοι θα αποτελούνται από πολυτελή διαμερίσματα. Και οι τέσσερις πλευρές του πύργου θα έχουν μπαλκόνια και βεράντες, με την ανατολική και τη δυτική πλευρά να διαθέτουν πολλά παράθυρα τα οποία, όπως εξηγεί η ιταλική εταιρεία, «θα επιτρέπουν τη διέλευση του ηλιακού φωτός όλη την ημέρα, προσφέροντας φυσικό φωτισμό και εξαερισμό στα διαμερίσματα και μία εξαιρετική πανοραμική θέα του τοπίου του κεντρικού Παρισιού».

 

Τα φυτά είναι κάτι περισσότερο από διακόσμηση

Η ενσωμάτωση χιλιάδων φυτικών ειδών στο σχέδιο του Forê t Blanche δεν ήταν απλώς μια στιλιστική επιλογή. Η εταιρεία εξηγεί στην ανακοίνωσή της ότι θέλει να υπερβεί τη χρήση δέντρων και θάμνων για τη βελτίωση της αισθητικής των κατασκευών της - θέλει επίσης να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να προωθήσει τη βιοποικιλότητα στις αστικές περιοχές.

Όπως είναι γνωστό, τα δέντρα απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Παρέχουν επίσης σκιά και μπορούν να ψύξουν τα πεζοδρόμια που βρίσκονται κάτω από αυτά, μειώνοντας έτσι τη συνολική θερμοκρασία στις πόλεις, από τις οποίες συχνά λείπουν από δέντρα. Όπως ανακάλυψαν νωρίτερα αυτό το μήνα ερευνητές στο Λος Άντζελες, τα πεζοδρόμια που ψύχονται από την παρουσία δέντρων είναι περισσότερο αποδοτικά από τα αντίστοιχα στα οποία έχει γίνει προσθήκη ανακλαστικών υλικών.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr