Φυσικό Αέριο: Ξεκινά τη Δευτέρα η Πιλοτική Τροφοδοσία της Λαμίας και της Χαλκίδας

 

Ξεκινά η πιλοτική τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Λαμίας και της Χαλκίδας σε υφιστάμενα δίκτυα, στο πλαίσιο της συνολικότερης σύνδεσης όλων των πόλεων της Στερεάς Ελλάδας το επόμενο διάστημα συγχρόνως με την κατασκευή των έργων διανομής φυσικού αερίου.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη Χαλκίδα την ερχόμενη Δευτέρα στις 16:00 θα ξεκινήσει η τροφοδοσία της πόλης από τον σταθμό τροφοδοσίας στο Πάρκο του Λαού σε μια εκδήλωση στην οποία μετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Χαλκιδέων και η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου.

Την ίδια ημέρα στις 17:30 στο ΕΒΕ της Εύβοιας οργανώνεται ημερίδα στην οποία θα γίνει ενημέρωση των φορέων και των πολιτών σε σχέση με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη γρήγορη σύνδεση του δικτύου φυσικού αερίου με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Στη Λαμία η πρώτη σύνδεση θα γίνει στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 17:00 ενώ λίγο αργότερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στη Λαμία θα πραγματοποιηθεί η 2η ημερίδα για την ενημέρωση φορέων και πολιτών.

«Το κουμπί της τροφοδοσίας σε κάθε σταθμό, πρέπει να πατηθεί από όλους. Από κάθε οικογενειάρχη, εργαζόμενο, επαγγελματία, φοιτητή που δικαιούται να απολαμβάνει την ολοκλήρωση των έργων που γίνονται με την δική του χρηματοδότηση» τονίζει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή τις ημερίδες που διοργανώνονται και συμπληρώνει «είναι οι στιγμές που βλέπεις να γίνεται πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο, να επιτυγχάνεται ένας από τους υψηλότερους στόχους. Το πέρασμα της Στερεάς Ελλάδας στο επόμενο επίπεδο ενεργειακής αναβάθμισης. Είναι το αποτέλεσμα μίας μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε από τότε που βάλαμε κάτω το σχέδιό μας για τον εκσυγχρονισμό και την αλλαγή της εικόνας της Στερεάς και δουλεύουμε σκληρά για την υλοποίησή του».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικά σε ότι αφορά τα δίκτυα σε Λαμία και Χαλκίδα η χρηματοδότηση τους θα γίνει μέσα από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας όπως επίσης και τα δίκτυα σε Λειβαδιά, τη Θήβα, το Καρπενήσι και την Άμφισσα. Η κατασκευή τους αναμένεται να αρχίσει μέσα στο 2018.

«Η Περιφέρεια της Ελλάδας κάνει βήματα μπροστά γιατί κατάφερε να κατακτήσει την κοινή ματιά προς το μέλλον, μέσα από την σύνθεση, την συζήτηση και την ενότητα. Η διαφορά και η πρόοδος δεν έρχεται από λίγους, έρχεται για όλους όταν επιδιώκεται από όλους» σημειώνει στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr