Συνεργασία στον Τομέα της Ενέργειας και της Βιομηχανίας Αναπτύσσουν Ασπρόπυργος και Πλοϊέστι

 

Συνάντηση εργασίας των δύο αδελφοποιημένων πόλεων, πραγματοποίησαν ο Ασπρόπυργος και το Πλοϊέστι της Ρουμανίας.

Στόχος τους η δρομολόγηση κοινών δράσεων που οδηγούν στη μετεξέλιξή τους σε ισχυρούς οικονομικούς και κοινωνικούς πόλους.

Στα πλαίσια αυτά ιδρύθηκε ελληνικό Δίκτυο Δήμων–Κόμβων Ενέργειας & Βιομηχανίας. Συμμετέχουν οι των Δήμοι Ασπροπύργου, Δέλτα Θεσσαλονίκης, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Κορδελιού – Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμος Ασπροπύργου: «Οι Δήμαρχοι Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου και Πλοϊέστι, Άντριαν –Φλορίν Ντόμπρε, αποφάσισαν να επενδύσουν στα πολλά, κοινά χαρακτηριστικά των πόλεών τους, αναζητώντας συνεργατικό, ευρωπαϊκό βηματισμό, μέσα από δυο Συνεδρίες ουσίας, οι οποίες διαμόρφωσαν ένα λεπτομερή «Οδικό Χάρτη», για την επίτευξη του κοινού στόχου τους: Να καταστήσουν τις πόλεις τους, που είναι δυναμικοί Κόμβοι Ενέργειας, Βιομηχανίας και Διαμεταφορών, εκείνους τους ισχυρούς οικονομικούς και κοινωνικούς πόλους της Ελλάδας και της Ρουμανίας, αξιοποιώντας –με τη συνεργασία Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων των χωρών τους, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δίνει η ιδιότητα του εταίρου, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και σε άλλους, διεθνείς, αναπτυξιακούς οργανισμούς.

Εντός του σαφώς συμφωνημένου πλαισίου, η 1η από τις δύο οργανωμένες Συνεδρίες, είχε ως θέμα: «Θεμελιώνοντας Συνέργειες, μεταξύ Δήμων, Κόμβων Ενέργειας και Βιομηχανίας, στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, με τη συμμετοχή και τη στήριξη Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων απ’ τις δύο Χώρες».

Ακόμη πιο ενδεικτική της αποδοχής που έτυχε η πρωτοβουλία των Δημάρχων Ασπροπύργου και Πλοϊέστι, είναι τόσο η συμμετοχή Δημάρχων από εκείνες τις πόλεις της Ελλάδας, που φιλοξενούν Διυλιστήρια και Βιομηχανικές Ζώνες, αλλά και του μεγαλύτερου Ομίλου στον τομέα της Ενέργειας, στην Ελλάδα, τα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛ.ΠΕ).

Συγκεκριμένα, στη Συνάντηση του Ασπρόπυργου συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Δέλτα Θεσσαλονίκης, κ. Μίμης Φωτόπουλος, μιας περιοχής που φιλοξενεί το Διυλιστήριο των ΕΛ.ΠΕ, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, μαζί με τον όμορο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, κ. Γιώργος Γκιώνης, μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου του, κ. Παναγιώτη Πέτρου, ενώ τα ΕΛ.ΠΕ εκπροσώπησε ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου, κ. Σπύρος Στέλλας».

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr