Bloomberg: Η Motor Oil στις 50 διεθνείς μετοχές που χρήζουν προσοχής το 2018

 

Την Motor Oil Hellas συμπεριέλαβαν οι αναλυτές του Bloomberg  στη λίστα που κατήρτισαν με τις 50 εισηγμένες εταιρείες που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και θα πρέπει κανείς να παρακολουθήσει το 2018.

Συγκεκριμένα οι αναλυτές  του Bloomberg, συμπεριέλαβαν τη  MOH ως τη μοναδική ελληνική εισηγμένη, στην 32η θέση της λίστας. Όπως αναφέρουν η εταιρεία θα συνεχίσει να αυξάνει τα περιθώρια κέρδους της και παρατηρούν ότι το διυλιστήριό της έχει τον υψηλότερο βαθμό συνθετότητας στη Μεσόγειο, γεγονός που επιτρέπει τη διύλιση φθηνότερου βαρέως αργού. Αυτή η δυνατότητα ανοίγει το δρόμο για υψηλότερο από το μέσο όρο περιθώριο αγοράς και προσφέρει στη ΜΟΗ τη δυνατότητα να επωφεληθεί από τις χαμηλές τιμές του αργού. 

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή της λίστας του Bloomberg μεταξύ 6000 εισηγμένων, είναι ότι οι εταιρείες σχεδιάζουν να λανσάρουν σημαντικά προϊόντα ή υπηρεσίες την επόμενη χρονιά ή γιατί θα αντιμετωπίσουν ασυνήθιστες προκλήσεις. Για την κατάρτιση της λίστας ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως η αύξηση των εσόδων, το περιθώριο κέρδους, το μερίδιο αγοράς και ο δανεισμός. 

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Advanced Micro Devices, στη δεύτερη η Alaska Air και στην τρίτη η AMC Entertainent. Εξάλλου στην 9η θέση φιγοράρει η Cosco Shipping που έχει θέσει ως στόχο να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση της αγοράς.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr