Αναπτυξιακή ώθηση σε Χαλκίδα, Λαμία και Σέρρες από την ενεργοποίηση του δικτύου φυσικού αερίου

 

Την ισχυρή αναπτυξιακή συμβολή της ΔΕΠΑ στην οικονομία της χώρας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σηματοδοτεί για μια ακόμα φορά η ενεργοποίηση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις Σέρρες, τη Λαμία και τη Χαλκίδα.

Πλέον, όσοι καταναλωτές βρίσκονται επί των δικτύων σε Λαμία, Χαλκίδα και Σέρρες, και το επιθυμούν, μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στο πλέον ανταγωνιστικό καύσιμο και απολαμβάνοντας πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος.

Άλλωστε, ήδη στις τρεις αυτές πόλεις το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου είναι πολύ μεγάλο, καθώς έχουν υποβληθεί εκατοντάδες αιτήσεις τόσο για οικιακές, όσο και για επαγγελματικές συνδέσεις (επιχειρήσεις εστίασης κ.α.).

Δεδομένου, μάλιστα, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018 ανοίγει η αγορά του φυσικού αερίου, όσοι συνδεθούν με το δίκτυο θα μπορούν να διαλέξουν τον προμηθευτή φυσικού αερίου της αρεσκείας τους.

Με τη συμμετοχή των κονδυλίων που έχουν στη διάθεσή τους οι Περιφέρειες από το ΕΣΠΑ, διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα τα τιμολόγια χρέωσης των τελών δικτύου, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η επιβάρυνση των καταναλωτών και να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας.

Σέρρες, Λαμία και Χαλκίδα είναι τρεις από τις πόλεις στις οποίες ίσχυε το… παράδοξο να μην έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο οι καταναλωτές, παρότι τα δίκτυα διανομής ήταν έτοιμα εδώ και περίπου μια δεκαετία! Κι όμως, η πολιτική κωλυσιεργία τα άφηνε αναξιοποίητα…

Πλέον, με τις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης της ΔΕΠΑ και τη συνεργασία με τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, καθώς με τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας, τα δίκτυα διανομής που μέχρι τώρα είχαν αφεθεί σε αδράνεια ενεργοποιούνται.

Η αρχή γίνεται από τις τρεις πόλεις, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και σε άλλες περιοχές της χώρας, με το φυσικό αέριο να αποτελεί έτσι το καύσιμο για την ανάπτυξή τους.

Εξάλλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, κ. Θεόδωρος Κιτσάκος, έχει πολλάκις υπογραμμίσει τη δέσμευση της ΔΕΠΑ στο στόχο για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη επέκταση και ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στη χώρα.

Με αυτό τον τρόπο, βάσει του στρατηγικού της σχεδιασμού, η ΔΕΠΑ επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τον κομβικό της ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης και του ενεργειακού δυναμικού της χώρας για τη δημιουργία και την εκμετάλλευση αναπτυξιακών ευκαιριών στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στην ελληνική ενεργειακή αγορά αποτελούν βασικούς στόχους για τη ΔΕΠΑ, με την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου διανομής να συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξή τους.

Σημειώνεται ότι η ενεργοποίηση των δικτύων φυσικού αερίου σε Χαλκίδα, Σέρρες και Λαμία αποτελεί μέρος του αναπτυξιακού προγράμματος της Εταιρίας Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος, με τον διακριτικό τίτλο ΔΕΔΑ ΑΕ, η οποία αποτελεί την 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΠΑ ΑΕ, που  ιδρύθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2017 και λειτουργεί ως ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου σε όλη την Ελλάδα, εκτός των Περιφερειών Αττικής, Θεσσαλίας και του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr