Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ Ξεκινά την Έκδοση Μηνιαίων Λογαριασμών

 

Η ΔΕΗ βλέπει την αναδιάταξη του τοπίου στην ενεργειακή αγορά ως μία ευκαιρία για να αναπτυχθεί αλλά και να προσφέρει καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες της, τόνισε χθες, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2017» του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Μανώλης Παναγιωτάκης. Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει να εκδίδει μηνιαίους λογαριασμούς για τους καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά. Στόχος έως τα τέλη του 2018 από 800.000 που είναι σήμερα να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΔΕΗ εκτιμά ότι, από την πώληση τηςμονάδας«Μελίτη» στην Φλώριναθα γίνουν επενδύσεις 800 με 900 εκατ.ευρώκαι θα δημιουργηθούν600 νέες θέσεις εργασίαςστα ορυχεία της Βεύης και του Κλειδιού.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα χρειαστεί – βάσει των απαιτήσεων των θεσμών - μετακίνηση 4,5 εκατομμυρίων ρολογιών από τη ΔΕΗ προς τους ανεξάρτητους προμηθευτές ώστε να συρρικνωθεί το μερίδιο της εταιρείας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στο 50% έως το 2020. Ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ανέφικτο σχέδιο που προκαλεί στρεβλώσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σχεδιασμός της αγοράς δεν μπορεί να γίνει σε συνθήκες πίεσης, όταν μέσα σε μία διετία το σχέδιο προέβλεπε την πώληση ποσοστού του ΑΔΜΗΕ, την μείωση στο 50% του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά, την αποεπένδυση από το 40% του λιγνίτη και την είσπραξη ανεξόφλητων οφειλών.

Όσον αφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) ανέφερε ότι αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τα επενδυτικά σχέδια της ΔΕΗ δίχως να κρύψει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το μερίδιο της εταιρείας στον χώρο των ανανεώσιμων είναι εξαιρετικά μικρό. Όπως είπε, ενώ η ΔΕΗ ήταν πρωτοπόρος πριν από πολλές δεκαετίες, τελικά έχασε το τρένο. “Ήμασταν οι πρώτοι που εγκαταστήσαμε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα αλλά το μερίδιό μας στην αγορά παραμένει πολύ μικρό”. Η εταιρεία θα επενδύσει τον τομέα των ΑΠΕ και της καθαρής ενέργειαςκαι επεσήμανε ότι πρέπει να αρθούν τα εμπόδια για την κατασκευή 350 MWστα φωτοβολταϊκά. Αναφερόμενος στην εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, εστίασε στα σχέδια της επιχείρησης για δημιουργία στο Αιγαίο του πρώτου έξυπνου νησιού, σε συνεργία με την αντίστοιχη κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού της Κορέας.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr