83,8% στη ΔΕΗ και ανακατατάξεις μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων καταγράφει ο ΑΔΜΗΕ για τον Οκτώβριο

 

Στο 83,8% δίνει το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια το Μηνιαίο Δελτίο Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ για τον Οκτώβριο, με τη μείωση που καταγράφεται να είναι ελάχιστη, καθώς το αντίστοιχο μερίδιο του Σεπτεμβρίου ήταν 83,9%.

Σε ό,τι αφορά τους πέντε εναλλακτικούς παρόχους με τη μεγαλύτερη διείσδυση, στο Δελτίο του ΑΔΜΗΕ τα μερίδια αποτυπώνονται ως εξής:

ΗΡΩΝ: 3,92% (από 3,86%)

ELPEDISON: 3,89% (από 3,68%)

 Protergia(Μυτιληναίος): 3,74% (από 3,81%)

Watt+Volt: 1,25% (από 1,32%)

NRG: 1,00% (από 1,04%)

Πιο αναλυτικά, η ανάλυση προμήθειας καταναλωτών ανά συμμετέχοντα στο Δελτίο του ΑΔΜΗΕ αποτυπώνεται ως εξής:

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ δίνει στοιχεία με βάση τις μετρήσεις κατανάλωσης των ωριαίων μετρητών και των αντίστοιχων εκτιμήσεων ωριαίας κατανάλωσης που κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ. Από την άλλη, ο ΛΑΓΗΕ, στο αντίστοιχο μηνιαίο δελτίο του, δίνει στατιστικά της αγοράς, με βάση τον ΗΕΠ, που βασίζονται στις δηλώσεις αγοραπωλησίας ενέργειας της προηγούμενης μέρας που κάνουν οι προμηθευτές. ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ χρησιμοποιούν διαφορετικό τρόπο για να κάνουν τους υπολογισμούς τους, καθώς, βάσει του διακριτού τους ρόλου, των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων τους, τους ενδιαφέρουν διαφορετικές πλευρές. Αυτή η διαφορά αποτυπώνεται και στη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν.

Δηλαδή, ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ μετρούν διαφορετικά μεγέθη, με αποτέλεσμα άλλα συμπεράσματα να βγαίνουν από την επεξεργασία των δεδομένων από μεριάς ΑΔΜΗΕ και άλλα από μεριάς ΛΑΓΗΕ . Έτσι, η ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς να προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη και τα δυο. 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr