Σκαλώνει στην επιλογή νέων μελών, η ανακοίνωση του ΔΣ της ΔΕΠΑ

 

Γιώργος Φιντικάκης

Δυστοκία καταγράφεται ως προς την αλλαγή μελών του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη για χθες γενική συνέλευση των μετόχων, κατά την οποία και επρόκειτο να εγκριθεί και τυπικά η νέα διοίκηση. 

Μπορεί το δίδυμο Τζώρτζη -Δότση στις θέσεις των Κιτσάκου-Σπανούδη, να έχει "κλειδώσει" από την Παρασκευή, ωστόσο εκρεμμεί η αντικατάσταση κάποιων εκ των υπολοίπων μελών του ΔΣ της ΔΕΠΑ.

Το τελευταίο απαρτίζεται από έντεκα μέλη, εκ των οποίων επτά διορίζει ο βασικός μέτοχος, δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ (65%), δύο τα ΕΛΠΕ (35%), και δύο οι εργαζόμενοι. Αλλαγές σύμφωνα με τις πληροφορίες εξετάζεται να υπάρξουν ανάμεσα στα επτά μέλη που διορίζει το ΤΑΙΠΕΔ, εκ των οποίων τα δύο είναι γνωστά, ωστόσο υπάρχει ασάφεια ως προς τα υπόλοιπα πέντε.

Αναζητούνται σύμφωνα με πληροφορίες πρόσωπα κοινής αποδοχής, επιλογή που δεν είναι αυτονόητα εύκολη. Το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου συνεπάγεται για τη ΔΕΠΑ νέα δεδομένα, δίχως να υπολογίζεται η προοπτική της ιδιωτικοποίησης ή άλλα ανοικτά θέματα, όπως  η υπόθεση με τα Λιπάσματα Καβάλας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες θα συνεχιστεί και σήμερα η βολιδοσκόπηση κάποιων προσώπων για τις θέσεις των μελών του Δ.Σ, και εφόσον βγει "λευκός καπνός", τότε θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Εως εκείνη τη στιγμή η ΔΕΠΑ θα συνεχίσει να λειτουργεί με τη μεταβατική διοίκηση των Ν. Φαραντούρη και Γ. Πολυχρονίου στους οποίους και ανέθεσαν από τη Δευτέρα το τιμόνι της εταρείας οι βασικοί της μέτοχοι, δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ, καθώς και το διοικητικό της συμβούλιο.

Αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες των μετόχων και του αρμόδιου υπουργείου για τον ορισμό της νέας οριστικής διοίκησης, η μεταβατική διοίκηση Φαραντούρη-Πολυχρονίου, θα παραδώσει τη σκυτάλη. Αυτό θα συμβεί με την σύγκληση γενικής συνέλευσης.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr