Τόσιος (ΕΔΑ Αττικής): Νέα επιδότηση του κόστους κατασκευής εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου στις αρχές του 2018

 

 

Στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ΕΔΑ Αττικής και στην αύξηση που παρατηρείται στη ζήτηση για φυσικό αέριο αναφέρθηκε ο Αναστάσιος Τόσιος, διευθυντής διανομής της ΕΔΑ Αττικής, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή στην εκπομπή Energy Week του SBC και στο δημοσιογράφο Θοδωρή Παναγούλη.

Ως γνωστόν, η ΕΔΑ Αττικής δημιουργήθηκε μετά το διαχωρισμό της 1/1/2017 και πλέον λειτουργεί παράλληλα με την ΕΠΑ Αττικής. Βάσει του νέου ρυθμιστικού πλαισίου, έχει αναλάβει όλες τις δραστηριότητες πλην της εμπορίας, δηλαδή τις νέες συνδέσεις, το δίκτυο κτλ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τόσιος, φέτος υπάρχει αύξηση στο διπλάσιο στις νέες συνδέσεις. "Έχουμε ξεπεράσει το 160% σε σχέση με το 2015 και ήδη κατά 50% το στόχο του 2017". Σύμφωνα με τον ίδιο, προς την κατεύθυνση αυτή βοήθησαν τα μέτρα που ίσχυσαν από την αρχή του 2017, όπως η νομοθεσία για την αυτονόμηση στις πολυκατοικίες. Επίσης, έγιναν δράσεις της ΕΔΑ για να μειωθεί το κόστος σύνδεσης.

Παράλληλα, ο κ. Τόσιος υπογράμμισε ότι σήμερα υπάρχουν δωρεάν τέλη σύνδεσης για όποιον ενδιαφέρεται να συνδεθεί, ενώ στις αρχές του 2018 θα εισαχθεί νέο κίνητρο για επιδότηση του κόστους κατασκευής εσωτερικής εγκατάστασης.

Σχετικά με την πορεία της ΕΔΑ Αττικής, δήλωσε ότι "φτάσαμε εδώ και καιρό στο 80% διείσδυσης σε μεγάλες βιομηχανικές και εμπορικές εγκαταστάσεις στην Αττική, αλλά πλέον η φθηνή τιμή βοηθά και τους υπόλοιπους καταναλωτές να στραφούν στο αέριο. Η απελευθέρωση από 1/1/2018 θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον καταναλωτή. Το φυσικό αέριο θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό απέναντι στις άλλες πηγές ενέργειας".

Ο ίδιος τόνισε πως το αέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές ακόμα χρήσεις, όπως στην κουζίνα και για ζεστό νερό. Στο θέμα της ασφάλειας, είπε ότι το δίκτυο και η λειτουργία είναι ασφαλής. "Τα δίκτυά μας είναι σύγχρονα με βάση αυστηρούς τεχνικούς περιορισμούς. Χτίσαμε στην παλαιότερη διεθνή και εγχώρια τεχνογνωσία", πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Τόσιος είπε ότι από 1/1/2018 όλοι οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέγουν προμηθευτή καθώς απελευθερώνεται η αγορά.

Πέραν της ανάπτυξης του δικτύου, η εταιρεία έχει βασικό ρόλο τη διαχείριση των εμπόρων ώστε να διασφαλίζεται η ισονομία και να υπογράφονται οι συμβάσεις με διαφανείς όρους. Στόχος της ΕΔΑ Αττικής είναι η αύξηση της διείσδυσης στα επόμενα χρόνια. "Μόνο φέτος 21.000 νοικοκυριά θα συνδεθούν για πρώτη φορά. Το δίκτυο θα επεκταθεί κατά 100χμ στα επόμενα χρόνια", κατέληξε

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr