Ως τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το 66% του ΔΕΣΦΑ

 

Στα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου τοποθετείται το κλείσιμο της συμφωνίας για πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή.

Άπαξ και κλείσει η συμφωνία, θα ακολουθήσει ένα διάστημα 1-6 μηνών για την έγκρισή της από τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές και εν συνεχεία η απόσχιση της εταιρείας από τη ΔΕΠΑ. Κατ' επέκταση, το πιο ρεαλιστικό σενάριο προβλέπει ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας κάποια στιγμή μέσα στο γ' τρίμηνο του 2018.

Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο να εξασφαλίσει τίμημα τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ για το διαχειριστή, ο οποίος φέτος εκτιμάται ότι θα σημειώσει κέρδη ύψους 90 εκατ. ευρώ, δηλαδή παρουσιάζει μια πολύ υγιή εικόνα. Παράλληλα, σύμμαχος της κυβερνητικής προσπάθειας για τα 400 εκατ. αποτελούν και τα ταμειακά διαθέσιμα του ΔΕΣΦΑ, που αγγίζουν τα 170 εκατ. ευρώ.

Τέλος, θυμίζουμε ότι μετά από αίτημα των εταιρειών που λαμβάνουν μέρος στο σχετικό διαγωνισμό, η προθεσμία υποβολής των προσφορών έχει μετατεθεί και αναμένεται να γίνει το αργότερο ως τις 22 Ιανουαρίου, από 22 Δεκεμβρίου αρχικά.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr