Οι αγορές πετρελαίου θα ισορροπήσουν το 2018, εκτιμούν τα ΗΑΕ

 

Οι αγορές πετρελαίου δεν έχουν ακόμη ισορροπήσει πλήρως την προσφορά έναντι της ζήτησης, αλλά το 2018 θα είναι η χρονιά όπου θα επιτευχθεί, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Μιλώντας στο CNBC, από το 9ο Φόρουμ Ενέργειας στο Αμπού Ντάμπι, ο Suhail al-Mazrouei (φωτό) δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα.

«Τα στοιχεία της αγοράς το 2017 ήταν καλά αλλά αναμένουμε να δούμε ακόμη ένα υγιές έτος παραγωγής το 2018», δήλωσε, όπως μεταφέρει το euro2day.gr. «Το θέμα είναι να πετύχουμε αυτή την ισορροπία μεταξύ προμήθειας και ζήτησης και ακόμη δεν έχουμε φτάσει εκεί».

Ωστόσο, ο Suhail al-Mazrouei πιστεύει ότι φέτος θα μπορούσε να δει τις αγορές πετρελαίου να επιτύχουν τελικά μια ισορροπία.  «Περιμένω ότι θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε διορθώσεις το 2018 και πιστεύω ότι είναι η χρονιά που η αγορά θα επιτύχει πλήρως την ισορροπία», ανέφερε.

Η συμφωνία του ΟΠΕΚ με τους συμμάχους για περικοπές στην παραγωγή πρόκειται να ολοκληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου 2018, αν και οι παραγωγοί θα την αναθεωρήσουν στην επόμενη συνάντησή τους τον Ιούνιο, για να εκτιμήσουν πώς επηρεάζει τις τιμές του πετρελαίου και τα παγκόσμια αποθέματα.  

«Δεν έχω αμφιβολία ότι η αγορά χρειάζεται περαιτέρω διόρθωση. Ακόμη όμως έχουμε περισσότερα από 100 εκατ. βαρέλια και πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό», σημείωσε. 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr