Η Λευκωσία Προχωρά στον Καθορισμό της ΑΟΖ σε Συνεννόηση με την Αθήνα

 

Το ζήτημα που αφορά την κατάθεση συντεταγμένων και για την υπόλοιπη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας «είναι τεχνικό και δεν πρέπει να ανάγεται σε πολιτικό», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος είπε ότι Λευκωσία και Αθήνα βρίσκονται σε συνεννόηση.

Προσέθεσε δε, μιλώντας στο ΡΙΚ, ότι οι τεχνικοί των κυβερνήσεων των δύο χωρών συζητούν το θέμα των χαρτογραφήσεων, «ώστε να μη γίνει κάτι που να ζημιώνει είτε την Ελλάδα είτε την Κύπρο».

Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Ιορδανία ανανέωσε τη δυνητική επιθυμία της να προμηθευτεί φυσικό αέριο και από την Κύπρο, σε περίπτωση κατά την οποία οι συνομιλίες καταστήσουν εφικτό κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής, η Ιορδανία έχει τόσο το Ισραήλ, όσο και την Κύπρο ως πιθανές χώρες για προμήθεια φυσικού αερίου. Ο κ. Κασουλίδης επανέλαβε ότι αναλόγως των τουρκικών προκλήσεων, η κυβέρνηση θα επιλέξει τον χρόνο σε ό,τι αφορά την κατάθεση συντεταγμένων για ολόκληρη την ΑΟΖ της.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr