Επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο το σχέδιο εξυγίανσης της JetOil – “Στρατηγικό βήμα” για τη Cetracore η επένδυση

 

Επικυρώθηκε, σήμερα, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το σχέδιο εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil, S.A., μέσω της εξαγοράς της από την Αυστριακή εταιρεία Cetracore Energy, GmbH. 

Συγκεκριμένα, η συμφωνία διάσωσης προβλέπει την είσοδο της Cetracore Εnergy, GmbH ως στρατηγικού επενδυτή, καταβάλλοντας περισσότερα από 105 εκ. ευρώ για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil-Jetoil, S.A.. Παράλληλα,  ο επενδυτής έχει καταβάλει ήδη πάνω απο 1.4 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της Mamidoil-Jetoil S.A., συμπεριλαμβανομένης και την μισθοδοσίας των εργαζομένων, έως τώρα, ενώ διατηρούνται και σώζονται στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας των περισσότερων από 150 εργαζομένων της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο επενδυτής έχει εξασφαλίσει την έγκριση του 66% των πιστωτών όταν το άρθρο 106Β απαιτεί τη συναίνεση του 50%+1%.

Όπως δηλώνει ο κ. Petr Reshchikov, CEO της Cetracore Εnergy, GmbH: «Η επένδυση στη Mamdoil-Jetoil S.A. αποτελεί για εμάς σημαντικό στρατηγικό βήμα, μέρος της επιχειρηματικής μας επέκτασης στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Άλλωστε η τεχνογνωσία και η πείρα των ανθρώπων μας αντανακλάται στην επιτυχή διαχείριση πάνω από 9 εκατομμυρίων τόνων πετρελαιοειδών ετησίως στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Δημιουργούμε έτσι προοπτικές ανάπτυξης τόσο για τον κλάδο συνολικά, όσο και για την εθνική οικονομία της χώρας και φυσικά την απασχόληση».

O στρατηγικός σύμβουλος εμπορίου και ανάπτυξης της Cetracore Energy, GmbH, κ. Sol Bukingolts τονίζει πως: «Η επένδυση αναμένεται να επαναφέρει αλλά και να ενισχύσει το εμπορικό αποτύπωμα της Mamidoil-Jetoil S.A., ενός από τους πιο σταθερούς προμηθευτές της εγχώριας αγοράς. Για την Cetracore Energy GmbH η επένδυση στην Mamidoil-Jetoil συνιστά ένα κομβικό στρατηγικό βήμα αναγνωρίζοντας τα σημαντικά πλεονεκτήματα όπως η έντονη τοπική παρουσία της Mamidoil-Jetoil S.A., η μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία του εργατικού της δυναμικού».

Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς που υλοποιεί η Cetracore Εnergy GmbH, την υψηλή ποιότητα καθώς και τη συνέπεια στην επάρκεια των αποθεμάτων, αναμένεται να δημιουργήσουν νέα δυναμική για την Μamidoil-Jetoil, καθιστώντας την ξανά εκ των πρωταγωνιστών του κλάδου».

Η Cetracore Energy, GmbH στοχεύει να προσδώσει μια νέα προοπτική συνεργαζόμενη στενά με τις τοπικές εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα, εισάγοντας μια νέα δυναμική και δημιουργώντας συνέργειες και ανάπτυξη στην αγορά.

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr