Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της ΕΕ η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα

 

Την απόφαση να προχωρήσεις σε ελέγχους, προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσον είναι αποτελεσματική η στήριξη που παρέχουν η ΕΕ και τα κράτη μέλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική και ηλιακή φωτοβολταϊκή ενέργεια, πήρε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε τέσσερα κράτη-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας. Οι υπόλοιπες τρεις χώρες είναι η Γερμανία, η Ισπανία και η Πολωνία. 

Οι ελεγκτές του Συνεδρίου θα εστιάσουν στην περίοδο από το 2009 μέχρι σήμερα, μελετώντας τους σχεδιασμούς και την στρατηγική που υλοποιείται στους τομείς αυτούς, καθώς και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής τους.

Όπως δήλωσε ο George Pufan, μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και αρμόδιος για τον έλεγχο, «η αιολική και η ηλιακή φωτοβολταϊκή ενέργεια είναι οι δύο από τις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρισμού, οι οποίες παρουσιάζουν μακράν την πλέον δυναμική ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία».

Σύμφωνα με τον κ. Pufan, οι ΑΠΕ «διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ενεργειακού μας μείγματος, επομένως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε αν η στρατηγική που εφαρμόζεται και η στήριξη που παρέχεται είναι αποτελεσματικές».

Το πόρισμα των ελεγκτών του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται να δημοσιευθεί στις αρχές του 2019.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr