Χρ. Κολώνας: ΕΛΠΕ - Σε μείωση δανεισμού και μέρισμα τα έσοδα από ΔΕΣΦΑ

 

Με το βλέμμα στραμμένο στις προσφορές που θα κατατεθούν για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ βρίσκονται στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ στις προτεραιότητες του ομίλου περιλαμβάνονται οι τομείς των υδρογονανθράκων και οι ΑΠΕ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την ενημέρωση που έκανε στους αναλυτές η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ μετά την ανακοίνωση των εντυπωσιακών οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2017.

Ο ελληνικός πετρελαϊκός όμιλος εκτιμά πως στο τέλος του πρώτου τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιλογής προτιμητέου επενδυτή. Σε σχετική ερώτηση που έγινε για τη διάθεση των εσόδων που θα εισπράξει από την πώληση του μεριδίου (35%) που κατέχει στον Διαχειριστή, η απάντηση που έδωσαν τα στελέχη έδειχναν τη μείωση του χρέους και τη μεγαλύτερη ευελιξία στη μερισματική απόδοση.

Η διοίκηση δηλώνει αισιόδοξη ως προς την έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας, δηλώνοντας μάλιστα πως μετά από έξι χρόνια βαίνει επιτέλους προς το τέλος της.

Το ενδιαφέρον των αναλυτών επικεντρώθηκε και στην διείσδυση των ΕΛ.ΠΕ στις ΑΠΕ. Η εταιρία έχει σαν στόχο να φτάσει το χαρτοφυλάκιο της στα 200 MW, ενώ τόνισε πως θα συμμετάσχει στις επικείμενες διαγωνιστικές διαδικασίες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Η εταιρία έχει μπροστά της και τις έρευνες υδρογονανθράκων. Όπως φάνηκε από το conference call αναμένει την κύρωση των συμβάσεων μίσθωσης των οικοπέδων «2» δυτικά της Κέρκυρας (κοινοπραξία με Total και Edison) και των «Άρτας – Πρέβεζας» και Β.Δ. Πελοποννήσου, ώστε να ξεκινήσει την προετοιμασία των ερευνών.

(euro2day.gr)

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr