Μυστικό ταξίδι εμίρη Κατάρ στην Αθήνα - Συνάντηση με EXXON για ΑΟΖ

 

Μυστική επίσκεψη – αστραπή πραγματοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο εμίρης του Κατάρ στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους της EXXON Mobil.

Οι συναντήσεις έγιναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου διέμενε σε πολυτελή σουίτα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», ο Αλ Θάνι επέλεξε την Αθήνα προκειμένου να συνομιλήσει με στελέχη της ExxonMobil για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μαζί με την επίσκεψή του εμίρη στην Αθήνα, έφτασε και ομάδα ειδικών σε θέματα εξορύξεως και μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Ντόχα, έτσι ώστε να συμμετάσχει στα πολύωρα meeting με δύο Αμερικανούς που κατέλυσαν επίσης στο «Μεγάλη Βρετανία».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο εμίρης του Κατάρ ενδιαφέρεται άμεσα για την ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς η Εxxon σε συνεργασία με την Qatar Petroleum έχουν εξασφαλίσει άδεια ερευνών στο οικόπεδο 10. Οι συζητήσεις έγιναν εν όψει της έλευσης ειδικών σκαφών για λογαριασμό της ΕxxonMobil στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τη γεώτρηση που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Για τις συνομιλίες επελέγη η Αθήνα ως ουδέτερο διπλωματικό έδαφος, λόγω του αποκλεισμού του Κατάρ από τους γείτονές του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, προς το τέλος της επίσκεψης όντως αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε να κληθεί γιατρός από το εξωτερικό, γεγονός συνηθισμένο για τον Αραβα ηγέτη που παρακολουθείται από κορυφαίους επιστήμονες και από τα καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Ο ίδιος πάντως πρόλαβε να ολοκληρώσει τις επαφές του, πριν αναχωρήσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το προσωπικό του αεροσκάφος.

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr