Wood & Co: Στα 10,15 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τα ΕΛΠΕ

 

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τα ΕΛΠΕ στα 10,15 ευρώ ανά μετοχή και αναβάθμιση της σύστασης σε «buy» από «hold» και μείωση της τιμής-στόχου για την Motor Oil στα 22,8 ευρώ από 24,14 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση «buy», προχώρησε η Wood & Company σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης.

Για τα ΕΛΠΕ, αναφέρει πως «οι τύχες» της εταιρείας έχουν βιώσει μια εντυπωσιακή «μεταμόρφωση» τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ η εταιρεία έχει επωφεληθεί σημαντικά από τα ισχυρά περιθώρια διύλισης.

Θεωρεί ως μεγάλους καταλύτες για τη συνέχεια την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ,που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί φέτος, καθώς και την τελική, πλήρη ιδιωτικοποίηση της ίδιας της εταιρείας πιθανότατα, που θα πραγματοποιηθεί βραχυπρόθεσμα όμως παραμένει αβέβαιη.

Σημειώνει πως ως μερικώς κρατική εταιρεία προς πώληση, τα ΕΛΠΕ έχουν μεγαλύτερη μόχλευση με βάση το κλίμα στην Ελλάδα απ ‘ότι η Motor Oil.

Παράλληλα, αναμένει περιθώριο ανόδου από τις βελτιώσεις στα περιθώρια διύλισης και την περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότησης.

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr