EKA: Στηρίζουμε την απεργία των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

 

EKA: Στηρίζουμε την απεργία των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων που ανακοίνωσαν απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά το Πάσχα, τάσσεται το εργατικό κέντρο Αθήνας.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την πλήρη στήριξή του στους συναδέλφους εργολαβικούς εργαζομένους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), οι οποίοι αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. Διεκδικούν από τους εργολάβους και τη διοίκηση των ΕΛΠΕ τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

 
 

Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στα κατώτατα ημερομίσθια, για τα επιδόματα γάμου, ανθυγιεινής εργασίας, βάρδιας και τις τριετίες τους. Να μπει ένα τέλος στην απλήρωτη εργασία και να τους αποδοθεί σωστή ασφαλιστική κάλυψη.

Το ΕΚΑ καλεί τα Σωματεία Μέλη του να εκφράσουν τη στήριξή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συναδέλφων, που προκήρυξαν για την Αθήνα 24ωρη Απεργία την Τετάρτη του Πάσχα 11 Απριλίου και για τη Θεσσαλονίκη 48ωρη Απεργία στις 10-11 Απριλίου, διεκδικώντας το αυτονόητο, δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς όρους και ασφαλείς συνθήκες».

Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και από άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr