Exxon για κυπ. ΑΟΖ:Οι προκλήσεις δεν είναι πολιτικές αλλά...

 

Τα όποια σχέδια αξιοποίησης των κοιτασμάτων που θα βρεθούν στην Κυπριακή ΑΟΖ, θα εξαρτηθούν από τις ποσότητες και τη βιωσιμότητά τους, δήλωσε στο Sigmalive ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Εxxon Mobil, Κhurram Gaba, στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου στη Σόφια της Βουλγαρίας, με τίτλο «FuelsEurope / Bulgarian Petroleum and Gas Association»

Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, ποιο είναι το όραμα της εταιρείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, απάντησε " Όπως γνωρίζετε, πραγματοποιούμε γεωτρήσεις σε όλο τον κόσμο. Επομένως, πάντα ψάχνουμε για υποσχόμενα κοιτάσματα. Αναλόγως των κοιτασμάτων που θα βρούμε, κατά πόσο είναι οικονομικά βιώσιμα και των ποσοτήτων, θα αναπτύξουμε και τα κατάλληλα σχέδια εκμετάλλευσης".

Ερωτηθείς, επιπλέον, από Κύπριους δημοσιογράφους για το ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι και προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Exxon Mobil στην περιοχή μας - δεδομένης και της συμπεριφοράς της Τουρκίας, απάντησε: "Στην πραγματικότητα, οι μεγαλύτερες μας προκλήσεις είναι περιβαλλοντικές και όχι πολιτικές. Το πώς δηλαδή θα ικανοποιήσουμε τους στόχους της Ε.Ε. όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή».

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr