Ξεκινούν αύριο οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ - Από Δευτέρα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με ορατό το ενδεχόμενο διακοπών

 

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα (23 Απριλίου) ξεκινούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με το εξώδικο που εστάλη σήμερα προς την διοίκηση της επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Ζητεί ακύρωση του σχεδίου πώλησης, επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού. Η επιχειρηματολογία της Ομοσπονδίας αναπτύχθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου και είναι αντίστοιχη εκείνης που παρουσιάζεται στις επιστολής της ΓΕΝΟΠ προς τους βουλευτές.

Οι κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας ξεκινούν από αύριο Παρασκευή με 3ωρη στάση εργασίας από τις 7 ως τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης (Χαλκοκονδύλη).

Σε ερώτηση που έγινε κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου προς τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, κ. Αδαμίδη σχετικά με το αν θα υπάρξουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αντίδρασή μας στο ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ». Πρόσθεσε δε, πως οι κινητοποιήσεις δεν θα προκαλέσουν γενικό μπλακ άουτ αλλά όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, «όταν μειωθεί έστω και λίγο το φορτίο στην Κρήτη, τότε ναι θα προκληθεί διακοπή στο νησί».

Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ήταν δίπλα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ όταν αντιδρούσαν στην πώληση της μικρής ΔΕΗ και τώρα προχωρά στην υλοποίηση ενός χειρότερου σχεδίου. Ο ίδιος κάλεσε τα 4 μέλη του Δ.Σ. που προέρχονται από τη ΔΕΗ, περιλαμβανομένου του προέδρου Μανόλη Παναγιωτάκη να καταψηφίσουν την πώληση και να παραιτηθούν εάν υπερψηφιστεί ο νόμος και επιχειρηθεί να εφαρμοστεί. "Η ηθική και ο ανδρισμός επιβάλει παραίτηση" είπε χαρακτηριστικά.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος του δικτύου ενεργειακών Δήμων Σάββας Ζαμανίδης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης.

Και οι τρεις δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στην αποεπένδυση προσθέτοντας ότι οι τοπικές κοινωνίες θα συμπορευτούν με τη ΓΕΝΟΠ στην ματαίωσή της. Ανέφεραν μάλιστα ότι ακόμα και αν προχωρήσει η διαδικασία και βρεθούν αγοραστές "δεν θα τους στρώσουμε κόκκινο χαλί, θα τους κηρύξουμε ανεπιθύμητους στις περιοχές μας" .

O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης, έκανε μάλιστα γνωστή την πρόθεσή του να παραιτηθεί όταν έλθουν οι νέοι ιδιοκτήτες των μονάδων της ΔΕH. Προειδοποίησε επιπλέον τους πιθανούς αγοραστές των μονάδων ότι "δεν θα περάσουν καλά μαζί μας, θα τους νικήσουμε και σε νομικό επίπεδο", αναφέροντας ότι υπάρχει ήδη νομική τεκμηρίωση για την αμφισβήτηση της διαδικασίας πώλησης.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr