Η Λάρνακα μπαίνει σε πόλεμο για τα Διυλιστήρια

 

Η Λάρνακα δεν δεσμεύεται στο εξής με λόγια έναντι της μετακίνησης των Διυλιστηρίων και διαφωνεί με το περιεχόμενο της τρίτης τροποποίησης του μνημονίου μετακίνησης που προσυμφωνήθηκε με την Κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου, το μνημόνιο απορρίπτεται. Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε την προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας να απορρίψει το μνημόνιο ο δήμαρχος Αντρέας Βύρας. Μιλώντας στον «Φ» είπε επίσης ότι για τους λόγους της απόρριψης, θα ενημερωθεί λίαν συντόμως διά επιστολής του ιδίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ στη συνέχεια η επιστολή θα δοθεί στη δημοσιότητα. «Όμως, το περιεχόμενο της τρίτης τροποποίησης, όπως μας αποστάληκε από την Κυβέρνηση μέσω της Νομικής Υπηρεσίας, δεν μας ικανοποιεί», επισήμανε ο κ. Βύρας.

Έσπευσε επίσης να αναφέρει ότι οι πολίτες της Λάρνακας θα ενημερωθούν επισταμένα για το θέμα, στο πλαίσιο πανδημοτικής συγκέντρωσης η οποία αναμένεται να ορισθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 22 Μαΐου, ημέρα Τρίτη. Στην ερώτησή μας για τα επόμενα βήματα επί του θέματος, ο κ. Βύρας δήλωσε ότι είναι πασιφανές και πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι η Λάρνακα δεν θέλει να ακούει πλέον λόγια γύρω από το θέμα της μετακίνησης των Διυλιστηρίων, αλλά να βλέπει έργα.

«Έργα που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμα και σήμερα το πρωί», είπε χαρακτηριστικά. Για τα επόμενα βήματα, με βάση την προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος είπε πως πλέον θα δοθεί μια προθεσμία ενός - δυο μηνών ώστε να δοθεί η ευκαιρία στην Κυβέρνηση να αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πραγματικά προς αυτή την κατεύθυνση. «Διαφορετικά», πρόσθεσε, «θα εξεταστεί πλέον το ενδεχόμενο εφαρμογής δυναμικών μέτρων, με την εμπλοκή οργανωμένων φορέων και συνόλων της πόλης της Λάρνακας».

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε με 14 ψήφους υπέρ και οκτώ εναντίον, από πλευράς δημοτικών συμβούλων του ΔΗΣΥ. 

Υπενθυμίζεται ότι σε κατά καιρούς προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρνακας αλλά και στην προηγούμενη πανδημοτική συγκέντρωση που έγινε, τα μέτρα που φαίνεται να υιοθετεί η πόλη σε περίπτωση δυναμικού αγώνα είναι τα ακόλουθα: Αποκλεισμός των εισόδων του αεροδρομίου Λάρνακας και του λιμανιού της πόλης. Αποκλεισμός των εισόδων των εγκαταστάσεων όλων των εταιρειών πετρελαιοειδών και υγραερίου ώστε να σταματήσει η τροφοδοσία του νησιού με καύσιμα και υγραέριο.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πάντως ότι κατά την προχθεσινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξαν και φωνές που ζητούσαν την άμεση προσφυγή σε δυναμικά μέτρα.

(του Πάμπου Βάσιλα, Φιλελεύθερος)

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr