ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ προετοιμάζονται για τις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν αλλά δεν ανησυχούν

 

Τα ελληνικά διϋλιστήρια ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ παρακολουθούν με ψυχραιμία τις εξελίξεις γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει ο πρόεδρος Τραμπ μετά την αποχώρηση από τη διμερή συμφωνία.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Καθημερινή, τα ΕΛΠΕ εισάγουν σήμερα περί το 22% του συνόλου των ποσοτήτων αργού, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με ποσότητες από άλλους προμηθευτές, τονίζεται από το περιβάλλον του ομίλου.

“Υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες που αν χρειαστεί, θα αξιοποιηθούν για να υποκατασταθούν οι ιρανικές ποσότητες αργού από άλλους προμηθευτές”, τονίζουν κύκλοι των ΕΛΠΕ υπογραμμίζοντας παράλληλα την υψηλή ρευστότητα του ομίλου και τη δυνατότητα να επεξεργαστεί διαφορετικές ποικιλίες αργού. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει έλλειψη στην εγχώρια αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι παράγοντες της αγοράς εκφράζουν την άποψη ότι αυτή η φορά οι κυρώσεις δεν θα έχουν την ίδια έκταση και δυναμική όπως παλαιότερα λόγω της στάσης που κρατούν οι Ευρωπαίοι.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr