Ρήγας: Έτοιμη η Energean να αναπτύξει το κοίτασμα Gaza Marine εφόσον συμφωνήσουν Παλαιστίνιοι-Ισραηλινοί

 

Η ελληνική Energean είναι έτοιμη να αποκτήσει μερίδιο 45% στο υπεράκτιο κοίτασμα Gaza Marine μόλις οι αρχές του Ισραήλ και της Παλαιστίνης δώσουν το πράσινο φως, όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος, Μαθιός Ρήγας.

Το κοίτασμα βρίσκεται κοντά στις ακτές της Γάζας και αντιμετωπίζεται από την Παλαιστινιακή Αρχή ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης για την φτωχή αυτή περιοχή που μαστίζεται και από ενεργειακές ελλείψεις.

Μέχρι στιγμής, η ανάπτυξή του παρεμποδίστηκε από τις διαφωνίες των Παλαιστινίων με τους Ισραηλινούς. Πάντως, η Energean δηλώνει έτοιμη να το αναπτύξει εφόσον ξεπεραστούν οι διαφορές τους. Όπως τόνισε ο κ. Ρήγας, “έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να παράγουμε γρήγορα φυσικό αέριο”.

 

 

Αξιωματούχος της επενδυτικής αρχής των Παλαιστινίων δήλωσε στο Reuters ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με αρκετές εταιρείες. “Η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συνάρτηση με την παλαιστινιακή κυβέρνηση και προς όφελος της παλαιστινιακής οικονομίας”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το αέριο θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς το τερματικό του Άσκελον και από εκεί στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στο Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr