Αυγουστιάτικο Μπλακ ¶ουτ στη Μισή Αθήνα από Βλάβη του ΑΔΜΗΕ

Αυγουστιάτικο Μπλακ ¶ουτ στη Μισή Αθήνα από Βλάβη του ΑΔΜΗΕ

 energia.gr
 Τετ, 22 Αυγούστου 2018 - 17:22

 Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η διακοπή της ηλεκτροδότησης από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια αλλά και στην ανατολική Αττική, εξ αιτίας βλάβης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στην Παλλήνη. Το κυρίως πρόβλημα εντοπίζεται στο δίκτυο της υψηλής τάσης, δηλαδή αποτελεί ευθύνη του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ. Επηρεάστηκαν πολλές περιοχές της Αθήνας, ενώ παράλληλα, υπήρξαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση του μετρό

Η Πυροσβεστική δέχτηκε 90 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες. Λόγω της διακοπής ρεύματος προβλήματα έχουν σημειωθεί στην κίνηση των οχημάτων καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες. Σύμφωνα με πηγές του ΑΔΜΗΕ, από το ΚΥΤ της Παλλήνης που εντοπίστηκε το πρόβλημα τροφοδοτείται τόσο το κέντρο της Αθήνας όσο και τα βόρεια και νότια προάστια, γεγονός που εξηγεί την έκταση των προβλημάτων. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για σοβαρή ζημιά και πιθανή έκρηξη σε μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας αγωγός που επηρέασε και τις τρεις φάσεις. Αποτέλεσμα ήταν να τεθούν εκτός και τα 150 KV του ΚΥΤ και κανείς καταναλωτής να μην τροφοδοτείται από την Παλλήνη.

Εκτιμάται ότι το έργο της αποκατάστασης της βλάβης θα είναι δύσκολο, ενώ ως άμεση λύση για την τροφοδοσία των καταναλωτών προκρίνεται η μεταφορά φορτίων από την Παλλήνη σε άλλον υποσταθμό σε συνεργασία με τη διανομή.

Σημειώνεται ότι το ΚΥΤ Παλλήνης διασυνδέεται τόσο με το κέντρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Λαύριο, όσο και με τον ¶γιο Στέφανο (βόρειο σύστημα).
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επισήμως από τον ΑΔΜΗΕ εκτίμηση για το χρόνο που θα χρειαστεί για να αποκατασταθεί η ζημιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ που εξεδόθη νωρίτερα: "Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.

Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις".

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, στο μετρό, η ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2, Ανθούπολη-Ελληνικό. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο μέχρι το σταθμό της Ηλιούπολης, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη μέχρι Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη μέχρι το Ελληνικό.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr