Η Μυτιληναίος αποκτά το 50% της Μότορ Όιλ στην Μ&Μ - Σταματάει η ενιαία δραστηριότητα των δύο ομίλων στο φυσικό αέριο

 

Σπάει το joint venture «M&M Gas», των Motor oil – Μυτιληναίου στην αγορά χονδρικής φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των διυλιστηρίων της Κορίνθου Πέτρος Τζαννετάκης.

Ο κ. Τζαννετάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση του deal της εξαγοράς της εταιρίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG έκανε γνωστή την «κοινή απόφαση των δύο εταιριών για τον διαχωρισμό της ενιαίας δραστηριότητας στο φυσικό αέριο» και σύμφωνα με τον ίδιο το μερίδιο της Μotor Oil (50%) θα εξαγοράσει η «Μυτιληναίος». Το στέλεχος του ομίλου συμφερόντων Βαρδινογιάννη, πρόσθεσε πως «η M&M Gas ήταν εταιρία ειδικού σκοπού είχε συσταθεί με στόχο το σπάσιμο του μονοπωλίου στην χονδρική φυσικού αερίου και τώρα ο σκοπός αυτός ολοκληρώθηκε».

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Τζαννετάκης σημείωσε ότι το deal για την “M&M Gas” είναι σε εξέλιξη. Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα της υπογράμμισε δε, με έμφαση πως «οι σχέσεις των δύο ομίλων είναι αγαθές» και διευκρίνισε σε σχετική ερώτηση ότι η κοινή δραστηριότητα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της Korinthos Power (65% Μυτιληναίος και 35% Μotor Oil) συνεχίζεται κανονικά.

Όταν ρωτήθηκε δε για το αν η Μotor Oil σκοπεύει με δεδομένες και τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και εγχώρια αγορά για την αποεπένδυση από τη λιγνιτική παραγωγή να προχωρήσει στην κατασκευή κι άλλης μονάδας παραγωγής ρεύματος φυσικού αερίου απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια απόφαση. Όμως το κοιτάμε και δεν μπορώ να το αποκλείσω για το μέλλον».

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr