Motor Oil: Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το deal ΔΕΠΑ – Shell στην ΕΠΑ Αττικής

 

Στο περιθώριο σημερινής παρουσίασης της εξαγοράς της nrg από την Motor Oil, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τζαννετάκης κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από τη ΔΕΠΑ και την αποκρατικοποίηση. Όπως είπε ο όμιλος διατηρεί τις επιφυλάξεις που διατύπωσε στο υπόμνημά του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά του μεριδίου της Shell από τη ΔΕΠΑ στην ΕΠΑ Αττικής ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Motor Oil να ενδιαφερθεί για την αποκρατικοποίηση του εμπορικού βραχίονα της ΔΕΠΑ.

Όπως εξήγησε η βασική δραστηριότητα του ομίλου, δηλαδή τα καύσιμα, δέχονται τον ευθύ ανταγωνισμό από το φυσικό αέριο και επομένως η συμπληρωματική δραστηριότητα του φυσικού αερίου έρχεται να υποκαταστήσει τις απώλειες από το ανταγωνιστικό καύσιμο. Σε κάθε περίπτωση όπως είπε, ο όμιλος κοιτά όλα τα ενδεχόμενα για τη ΔΕΠΑ.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει για το αν η Μotor Oil επιμένει στις αντιρρήσεις της για την εξαγορά από τη δημόσια επιχείρηση αερίου του μεριδίου της Shell στην ΕΠΑ και την ΕΔΑ Αττικής, τόνισε: «Επιμένουμε στις επισημάνσεις που έχουμε κάνει. Δεν έχουμε προχωρήσεις, όμως, σε καταγγελία». Σε σχέση με το αν υπάρχει ενδιαφέρον της Μotor Oil για τη ΔΕΠΑ απάντησε πως «όλα τα κοιτάμε, αλλά η δήλωση μου δεν σημαίνει επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος».

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr