Νέα εξαγορά της Μotor Oil: Αποκτά μερίδιο σε εταιρεία trading

 

Στην αγορά μεριδίου της εταιρείας Tallon Commodities, η οποία εξειδικεύεται στο hedging πετρελαίου και προϊόντων του, προχωρά ο όμιλος Motor Oil Hellas. Η εξαγορά έγινε γνωστή χθες, μέσω της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από τη ΜΟΗ, για τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 23 Οκτωβρίου, η οποία και θα δώσει την εξουσιοδότηση για την έγκριση των σχετικών συμφωνιών μετόχων.

Η συγκεκριμένη κίνηση της ΜΟΗ, που σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν υπό εξέταση εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της δραστηριότητας του ομίλου. Σημειώνεται ότι η ΜΟΗ θα προχωρήσει σε εξαγορά ποσοστού της εταιρείας, αφήνοντας το υπάρχον μάνατζμεντ.

Σημειώνεται ότι η Tallon Commodities είναι εταιρεία trading εμπορευμάτων με έδρα το Λονδίνο, που ιδρύθηκε το 2013 και δραστηριοποιείται σε otc συναλλαγές πετρελαίου και εμπορευμάτων (brent, wti, jet, μαζουτ, βενζίνες, diesel) παρέχοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων hedging για τους πελάτες της, με στόχο τη βελτιστοποίηση του προϋπολογισμού, της ρευστότητας και τη μείωση των επιπτώσεων από τις διακυμάνσεις των τιμών.

Σημειώνεται ότι εκτός από το πετρέλαιο και τα προϊόντα, η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στην αγορά των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στο εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας ως μέλος του ενεργειακού χρηματιστηρίου της Λειψίας  αλλά και στα ναυτιλιακά παράγωγα. 

Να σημειωθεί εξάλλου ότι στην έκτακτη ΓΣ, οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν τη διεύρυνση του σκοπού της ΜΟΗ, καθώς ο όμιλος εισέρχεται σε αρκετές νέες δραστηριότητες, για τις οποίες απαιτείται η σχετική τροποποίηση. Η τροποποίηση σχετίζεται με τις πρόσφατες κινήσεις στον τομέα των logistics αλλά και με ενδεχόμενα μεγαλύτερα ανοίγματα στην εγχώρια αγορά, για τα οποία απαιτούνται νέες δομές.

Συγκεκριμένα να θυμίσουμε, όπως είχε σημειώσει και η εφημερίδα Κεφάλαιο, ότι η ΜΟΗ προχωρά το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά από επενδυτικές κινήσεις, οι οποίες προϊδεάζουν για έναν νέο κύκλο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων και των πωλήσεων εντός και εκτός Ελλάδος. Μετά την αγορά των εγκαταστάσεων της Revoil στην Καβάλα, μέσω των οποίων ο όμιλος απέκτησε ιδιόκτητες αποθήκες καυσίμων στη Β. Ελλάδα, που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή, η ΜΟΗ συνέχισε και φέτος μια σειρά από επενδύσεις, για τη δημιουργία υποστηρικτών υποδομών logistics, που ξεπερνούν σε αξία τα 50 εκατ. ευρώ και προδιαθέτουν για περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων του ομίλου, κυρίως προς βορά, με το βλέμμα στραμμένο και στις αγορές των Βαλκανίων, όπου θυμίζουμε έχουν ξεκινήσει κινήσεις σε χώρες όπως η Σερβία. 

Πιο συγκεκριμένα φέτος έκλεισαν δύο ακόμη συμφωνίες για την απόκτηση κοντινής έκτασης στο διυλιστήριο με  ιδιόκτητο λιμάνι αλλά και ενός ακόμη αγκυροβολίου πλησίον των Αγίων Θεοδώρων. Πίσω από τις κινήσεις αυτές, που αφορούν όχι μόνο στις εγκαταστάσεις στους Αγίους Θεοδώρους, αλλά και σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους, βρίσκεται η επιθυμία του ομίλου να αποκτήσει σημαντική υπόσταση στα Logistics, επεκτείνοντας γεωγραφικά αλλά και προϊοντικά τις δραστηριότητές του.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr