Σημαντικοί Ευρωπαίοι policy makers στο “Athens Conference on European Energy Law and Policy” τον Δεκέμβριο στην Αθήνα

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το φετινό διεθνούς απήχησης “Athens Conference on European Energy Law and Policy” στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Το υψηλού κύρους αυτό επιστημονικό συνέδριο διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα και αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης και του παγκοσμίως κορυφαίου στον τομέα της ενεργειακής ρύθμισης ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Florence School of Regulation (FSR). Το τελευταίο, πέραν του εκτενούς ερευνητικού του έργου, αποτελεί κομβικό think tank παρέχον συμβουλευτική αρωγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών σε όλο το εύρος των ενεργειακών αγορών.

Κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου αποτελεί η χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων, ένα θέμα που για τη Ελλάδα αναδεικνύεται στο πλέον κρίσιμο παράγοντα για το μέλλον του ενεργειακού τομέα στην μετα-μνημονιακή εποχή και εν μέσω διεθνών προκλήσεων αυξημένων επιτοκίων και εξελισσόμενων εντάσεων στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.

Οι τέσσερις ενότητες του συνεδρίου αφορούν τα πλέον επίκαιρα θέματα του χώρου όπως το sustainable finance, τη χρηματοδότηση ιδιωτικοποιήσεων ενεργειακών υποδομών συμπεριλαμβανομένων των δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού και τις εν γένει χρηματοδοτικές προκλήσεις του Clean Energy Package.

Η συμμετοχή προβεβλημένων Ευρωπαίων ακαδημαϊκών στο γνωστικό αντικείμενο του δικαίου ενέργειας και της ενεργειακής ρύθμισης, η παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην εποπτεία της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, και οι παρουσιάσεις από εταιρικά στελέχη με κομβικές θέσεις για θέματα χρηματοδότησης ενεργειακών επενδύσεων συγκροτούν πλαίσιο αυξημένου ενδιαφέροντος για τις παρουσιάσεις και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο, την επιστημονική διεύθυνση του οποίου έχουν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βερολίνου κ. Αντώνης Μεταξάς και η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Tilburg και του FSR κ. Leigh Hancher, εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης να συμβάλει στη συγκρότηση ενός ανοικτού επιστημονικού διαλόγου υψηλότατου επιπέδου για κρίσιμα θέματα που απασχολούν την ενεργειακή αγορά, αλλά και στην καλλιέργεια μιας εξωστρεφούς επιστημονικής και ερευνητικής παρουσίας της χώρας μας στον κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Περαιτέρω πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://www.metaxaslaw.gr/3rd-athens-conference-on-european-energy-law/  

Χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι το Energypress.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr