Και η Citi υποβαθμίζει τη μετοχή της Μότορ Όιλ

 

Σε υποβάθμιση της μετοχής της Motor Oil με αλλαγή σύστασης από «αγορά» σε «πώληση», και μείωση της τιμής-στόχου στα 18,50 ευρώ από 23,2 ευρώ προχώρησε η Citigroup.

Στην έκθεσή του, ο αμερικανικός οίκος σημειώνει ότι οι λειτουργικές αποδόσεις και οι ταμειακές ροές της εταιρείας παραμένουν ισχυρές, ενώ εξηγεί ότι οι επενδύσεις 105 εκατ. ευρώ σε τράπεζα με επενδυτικές δραστηριότητες και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης «δεν είναι αυτό που είχαν στο μυαλό τους» για το πλεόνασμα του ομίλου.

«Μειώνουμε τη βαθμολογία μας απέναντι στην Μotor Οil Hellas και η νέα τιμή-στόχος της μετοχής είναι τα 18,5 ευρώ από τα 23,2 που ήταν προηγουμένως. Θεωρούμε πως οι επενδύσεις της εταιρείας εγείρουν ερωτήματα ως προς την εταιρική διακυβέρνηση, την αξιοποίηση των κεφαλαίων και τη μεταχείριση των μειονοτήτων που αντιπροσωπεύουν το 54% στη βάση των μετόχων», αναφέρει χαρακτηριστικά η Citi στην ανάλυσή της.

Η νέα τιμή-στόχος της Citigroup και η εύλογη αξία περιλαμβάνει έκπτωση 20% στο υπόδειγμα αποτίμησής της εξαιτίας της αβεβαιότητας σχετικά με τη μελλοντική χρήση των μετρητών.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr