Η ΠΟΕ στηρίζει την κινητοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων του ΔΕΣΦΑ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας εκφράζει τη συμπαράσταση της στους συναδέλφους εργαζομένους μέσω εργολάβων στον ΔΕΣΦΑ που απεργούν την Παρασκευή 16.11.2018 Πανελλαδικά, σε όλα τα Κέντρα Λειτουργίας & Συντήρησης του ΔΕΣΦΑ και καλεί την Κυβέρνηση να προβεί σε άμεση ικανοποίηση του αιτήματός τους για την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης για την εργασιακή τους αποκατάσταση με ευθύνη και πρωτοβουλία Διοίκησης και Κυβέρνησης.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση:

Παρά τη διεξοδική ενημέρωσή που επανειλημμένως είχαν οι φορείς από το Σωματείο των εργολαβικών συναδέλφων στο ΔΕΣΦΑ, για το τι συμβαίνει 25 χρόνια στην Εταιρία, εκτός από μία επίφαση κατανόησης που εκφράστηκε από όλους για το θέμα, δυστυχώς καμία ουσιαστική κίνηση δεν έχει γίνει προς την ουσιαστική αναγνώριση της πραγματικής εργασιακής σχέσης των συναδέλφων, που δεν επιτελούν απλά ένα έργο με προθεσμία αλλά παρέχουν συνεχείς υπηρεσίες και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται ενδιάμεσος εργολάβος μεταξύ αυτών και του πραγματικού εργοδότη τους. 

Εύλογα, λοιπόν, γεννάται το ερώτημα: Προτίθεται, τελικά, η Κυβέρνηση και με ποιο τρόπο, να δώσει ένα τέλος στη διαρκή αγωνία που δημιουργεί αυτή η επισφαλής σχέση εργασίας και στη δυσχερή συνύπαρξη δύο ταχυτήτων εργαζομένων μέσα στην ίδια εταιρία; 

Αναμένουμε λοιπόν την άμεση ανταπόκριση των υπευθύνων φορέων και της Κυβέρνησης για την πράξη των προεκλογικών δεσμεύσεων από μέρους τους που δεν είναι τίποτα άλλο από το "ήταν δίκαιο και έγινε πράξη". 

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν τον αγώνα του Σωματείου μέλους μας ΠΣΕΦΑ.  

Να γίνει πράξη το τέλος της Ομηρίας. Ο φόβος να αντικατασταθεί με την κανονικότητα και η αμφισβήτηση με σεβασμό. Καμία «έκπτωση» στα δικαιώματα τους.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr