Διοικητικές αλλαγές σε ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής - Μένουν Μητρόπουλος και Παπακώστας

 

Γιώργος Φιντικάκης

Στην ανασύνθεση των μελών των διοικητικών συμβουλίων των ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής προχωρά η ΔΕΠΑ μετά και την ολοκλήρωση της εξαγοράς του ποσοστού 49% που κατείχε η Shell στις δύο εταιρείες.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη παραιτηθεί τα τρία μέλη της Shell από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, και πιθανόν ως την Παρασκευή νε έχουν συγκροτηθεί σε σώμα τα νέα.

Εως πριν την εξαγορά, τα Δ.Σ. της "Φυσικό Αέριο- Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας" (ΕΠΑ Αττικής) και της "Διανομής Αερίου Αττικής" (ΕΔΑ Αττικής) ήταν 7μελή, με τις Shell και ΔΕΠΑ να διορίζουν έκαστη από 3 μέλη, ενώ ο πρόεδρος ήταν πρόσωπο κοινής αποδοχής. Πλέον, τα νέα Δ.Σ. θα είναι 5μελή, και θα απαρτίζονται από 4 μέλη, συν τον πρόεδρο. 

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, προς το παρόν, παραμένουν στις θέσεις τους τόσο ο Δ. Παπακώστας, δηλαδή ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας "Διανομής Αερίου Αττικής", όσο και ο Γιάννης Μητρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της "Ελληνικής Εταιρεία Ενέργειας".

Σε ειδική τελετή που έγινε προχθες στα γραφεία της ΔΕΠΑ επισφραγίστηκε η μεταβίβαση των ποσοστών, η οποία έγινε στη βάση της σχετικής Συμφωνίας Αγοραπωλησίας Μετοχών της 13ης Ιουλίου, μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Attiki Gas B.V. Προηγήθηκε στις 21 Νοεμβρίου, η άνευ όρων, έγκριση της συναλλαγής από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μετά και από τα παραπάνω, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ με την απόσχιση του κλάδου υποδομών. Το σχέδιο προβλέπει την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΕΠΑ Εμπορίας και ποσοστού 14% της ΔΕΠΑ Υποδομών.

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr