Χριστοδουλίδης: Όλα προχωρούν κανονικά στη γεώτρηση στο Οικόπεδο 10 της ΑΟΖ

 

Η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως δεν αναζητούνται λύσεις προς άλλες κατευθύνσεις.

Σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης απέρριψε ισχυρισμούς πως η κυβέρνηση συζητά και άλλες λύσεις πέραν της ομοσπονδίας και είπε ότι στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι στους όρους αναφοράς, εκτός από το πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, να κλειδώσουν και οι συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στην τελευταία διαπραγματευτική διαδικασία. Τόνισε ότι οι συγκλίσεις δεν μπορεί να αμφισβητούνται, αλλά επισήμανε ότι τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα.

Αναφορικά με την αποστολή της προσωπικής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ, ο κ. Χριστοδουλίδης, είπε ότι η Κύπρος αναμένεται να είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας της, μετά και τις επαφές με τις εγγυήτριες χώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κ. Λουτ θα παραμείνει στο νησί για κάποιες μέρες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας στους όρους αναφοράς.

Επίσης, σημείωσε ότι συνεχίζεται κανονικά η γεώτρηση της ExxonMobil-Qataρ Petroleum στον στόχο Δελφίνη του τεμαχίου 10.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε χθες το πλωτό γεωτρύπανο με τον υπουργό Ενέργειας και την Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών, ύστερα από πρόσκληση της κοινοπραξίας. Τέλος, ανέφερε ότι η πρόσκληση αποτελεί ένδειξη ικανοποίησης για τη συνεργασία που υπάρχει με την κυπριακή κυβέρνηση.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr