24ωρη απεργία στον κλάδο της Ενέργειας

«24ωρη γενική προειδοποιητική απεργία» προκήρυξε για σήμερα, Τρίτη 18/12 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας καθώς και σωματεία εργαζομένων στις Εταιρείες του Κλάδου, ενάντια, όπως τονίζεται, στην ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ενέργειας και υπέρ του δικαιώματος των εργολαβικών εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή εργασία
 
Γενική προειδοποιητική απεργία στις εταιρείες του κλάδου της Ενέργειας πραγματοποιείται αύριο, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΠΟΕ). Η απεργία, που έχει τη στήριξη, μεταξύ άλλων, του Εργατικόύ Κέντρου Αθήνας (εδώ η σχετική ανακοίνωση) γίνεται «ενάντια στην εκποίηση των εταιρειών ενέργειας και για να αποκατασταθούν οι εργασιακές σχέσεις των εργολαβικών εργαζόμενων στις εταιρείες του κλάδου, με τη μονιμοποίησή τους».
 
Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση «ακολουθώντας την πολιτική των μνημονιακών δεσμεύσεων, εκχωρεί όλες τις εταιρείες ενέργειας και τον ενεργειακό πλούτο της χώρας. Εταιρείες κερδοφόρες όλες, που δεν επιβαρύνουν τους φορολογούμενους, αλλά, αντιθέτως, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας. Εταιρείες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο και στην εξωτερική πολιτική, καθιστώντας έως και σήμερα την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο».
 
Επίσης, όπως προείπαμε, θέτει το ζήτημα της ένταξης των εργολαβικών εργαζόμενων στο μόνιμο προσωπικό των εταιρειών αυτών. Γι' αυτό και στην απεργία συμμετέχει, μεταξύ άλλων, το Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών, Φυσικού Αερίου και Χημικής Βιομηχανίας, το οποίο διεκδικεί την «μονιμοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους χώρους των ΕΛΠΕ, στους χώρους των επιχειρήσεων Ενέργειας, Φυσικού Αερίου και Πετρελαιοειδών» (εδώ η σχετική ανακοίνωση).
 
Αντίστοιχο είναι και το αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο, ο οποίος, μετά τις «επιτυχημένες σε ποσοστά συμμετοχής κινητοποιήσεις της 16/11 και της 22/11», καλεί στην απεργία με στόχο «την ένταξη του συνόλου των εργαζομένων στο ανθρώπινο δυναμικό της (υπό ιδιωτικοποίηση) ΔΕΣΦΑ Α.Ε. και έως ότου γίνει αυτό, να υλοποιηθεί μισθολογική εξομοίωση με το τακτικό προσωπικό, συμπεριλαμβάνοντας το προσωπικό μέσω εργολάβων στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» (εδώ η ανακοίνωσή του).

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr