Απεργία στην Ενέργεια

 Προειδοποιητική απεργία για σήμερα κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ) με αιτήματα την κατάργηση της εργολαβοποίησης και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

Η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΠΟΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) αρχικά ήθελε να κηρύξει απεργία μόνο για τους «εργολαβικούς» εργαζόμενους και σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, απορρίπτοντας την πρόταση της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας» για κλαδική απεργία όλων των σωματείων και εργαζομένων στον κλάδο. Τελικά για διαδικαστικούς λόγους πήρε απόφαση για κλαδική απεργία, ωστόσο οι πλειοψηφίες των διοικήσεων στα σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας, που τα μέλη τους είναι οι «μόνιμοι» εργαζόμενοι, αντί για απεργία προκηρύσσουν στάση εργασίας, υπονομεύοντας την αναγκαία κοινή δράση «μόνιμων» και «εργολαβικών».
 
Η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους «να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες, να απεργήσουν, να παλέψουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την εργολαβοποίηση (...) Να δώσουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο κλάδο Ενέργειας, στην υπηρεσία του λαού». Αντίστοιχα το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ καταγγέλλει τη στάση της διοίκησης του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ που καταψήφισε την απεργία.

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr