24ωρη απεργία στον κλάδο της Ενέργειας

Γενική προειδοποιητική απεργία στις εταιρείες του κλάδου της Ενέργειας πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΠΟΕ). Η απεργία, που έχει τη στήριξη του ΕΚΑ, γίνεται ενάντια στην εκποίηση των εταιρειών ενέργειας και για να αποκατασταθούν οι εργασιακές σχέσεις των εργολαβικών εργαζόμενων στις εταιρείες του κλάδου, με τη μονιμοποίησή τους.
 
Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση «ακολουθώντας την πολιτική των μνημονιακών δεσμεύσεων, εκχωρεί όλες τις εταιρείες ενέργειας και τον ενεργειακό πλούτο της χώρας. Εταιρείες κερδοφόρες όλες, που δεν επιβαρύνουν τους φορολογούμενους, αλλά, αντιθέτως, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας. Εταιρείες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο και στην εξωτερική πολιτική, καθιστώντας έως και σήμερα την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο».
 
Η προειδοποιητική απεργία της ΠΟΕ πραγματοποιείται αφού, παρά τις υποσχέσεις δύο και πλέον ετών, για μεν τους εργολαβικούς εργαζόμενους στις εταιρείες ενέργειας τελικά δεν δόθηκε λύση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ενώ, σε ό,τι αφορά τους μόνιμους, ακόμη και η υπόσχεση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών δεν υλοποιήθηκε.
 
Στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας
Τη συμπαράστασή του απεργία της ΠΟΕ και των εργαζομένων στις εταιρείες του κλάδου ενέργειας εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Όπως αναφέρει: «οι συνάδελφοι αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα των εταιρειών ενέργειας και για το δικαίωμα των εργολαβικών εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
 
»Είναι απαράδεκτο εργαζόμενοι που για περισσότερα από 20 χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους να είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, με μειωμένους μισθούς, χωρίς συλλογική σύμβαση και με καθημερινή ανασφάλεια.
 
»Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση γίνεται ακόμη προκλητικότερη, αν αναλογιστούμε ότι ενδέχεται να έχουν την ίδια τύχη και άλλοι εργαζόμενοι, όσο προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις εταιρειών ενέργειας. Το ΕΚΑ στηρίζει τους απεργιακούς αγώνες των συναδέλφων εργαζομένων στον κλάδο της ενέργειας».

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr